REKLAMI GEÇ

Tin: “Güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz”

Tin: “Güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Çardak’ta vatandaşlarla buluştu. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin vatandaşa, ülkeye ve ekonomiye çok büyük katkılar sunacağını belirten Tin, “Milletimiz 16 Nisan halk oylamasında vereceği ‘evet’ oylarıyla güçlü Türkiye’yi inşa edecek” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2017 Pazartesi, 11:25

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Anayasa değişikliğinde yer alan maddeleri Çardak ilçesinde vatandaşlara anlattı. Milletvekili Şahin Tin, Çardak’ın Gemiş, Çaltı, Beylerli, Hayriye ve Söğüt mahallelerinde vatandaşlara seslendi.

Türkiye’de 16 Nisan halk oylamasından sonra yatırımların önünün daha da açılacağını ifade eden Milletvekili Şahin Tin, “Mevcut sistemde yaşanan istikrarsızlık veya sistemde var olan bilinmezlik ve öngörülemezlik, yeni hükümet sisteminin getirdiği 5 yıllık yürütme istikrarı ile son bulacak. Öngörülebilirlik ve bilinirlik yatırımların önünü açacak. Ülkemizin uzun vadeli yatırım projeleri, enerji projeleri gibi kalkınma projeleri, yürütmede sağlanacak olan istikrar ile doğru orantılı olarak kesintisiz güçlü bir irade ile devam ettirilecek. Türkiye, içerde siyasi, ekonomik ve sosyal istikrarını sağlayacak, dışarda, dünyada ve bölgesinde ise muhtemel olaylarda daha güçlü etkisi olan bir ülke olacak. Kısacası 2023 hedeflerine çok daha hızlı ve güçlü ulaşacağız. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunun 100. yılında dünyanın en büyük ülkelerinden birisi de Türkiye olacak” dedi.

HIZLI VE ETKİN HİZMET SUNULACAK
Milletvekili Şahin Tin; “16 Nisan tarihinde milletimizin vereceği evet oyları ile vatandaşımızı canından bezdiren bürokrasi sona erecek. Çünkü üst kademe yöneticileri Cumhurbaşkanı tarafından tek imza ile atanacak. Dolayısıyla kamu hizmeti verenler millete karşı sorumlu olacak. Bu nedenle kamu hizmetleri daha etkin ve hızlı sunulacak” dedi.

TÜRKİYE BÜYÜYECEK
Cumhurbaşkanı hükümet sisteminin oluşturduğu beş yıllık siyasi istikrar döneminde, insanların hayatına etki eden tüm alanlara yansıyacağını anlatan Tin, “Yeni sistem ekonomik istikrarı ve sosyal istikrarı pozitif manada etkileyecek. Ekonomik istikrar büyümeyi, büyüme istihdamı, istihdam refah seviyesini, huzur, güven, barış ve kardeşliği artıracak. Türkiye büyüyecek, 80 milyon vatandaşımız, güçlenen ekonomi dolayısıyla oluşan refahtan bireysel olarak daha fazla faydalanacak” dedi.

YÜRÜTMEDE İSTİKRAR OLACAK
Kamu hizmet sunumu kalitesinin artacağını vurgulayan Şahin Tin, “Hızlı düşünen, hızlı karar alan, hızlı icraat yapan bir sistem öngörüldüğü için vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu alanlarda yeni kurumların kurulması ve yeni hizmetlerin sunulması daha da kolaylaşacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile yürütmede istikrar sağlanacak, milli iradenin dışında irade olmayacak, her türlü vesayetçi yapıya son verilecek” dedi.

TOPLUMSAL BİRLİK TESİS EDİLECEK
Uzlaşmaya dayalı bir siyasal sistemin kuruluyor olduğuna işaret eden Milletvekili Şahin Tin, “Yeni sistemin kabulüyle demokrasi güçlenecek, güçlü demokrasi, güçlü Meclis, güçlü yürütme, adil ve tarafsız yargı güçlü Türkiye’yi inşa edecek. Sistemin yürütmede en az yüzde ellinin üzerinde olması, meşruiyete dayanması siyasette birleşme, toplumda birlik ve beraberliği de tesis edecek. Seçimlerin 5 yılda bir yapılacak olması yürütmede ve yasamada 5 yıllık istikrarı sağlayacak. 5 yıllık siyasal sistem istikrarı, iş, istidam ve mali piyasalara pozitif etki edecek ve sinerji oluşturacak. Yürütmeye ilişkin kararların tek elden alınacak olması, icraat hızını artıracak, ekonomide sorun çözme yeteneğini artıracak. Milletten 5 yıllığına görev alan yürütme, istikrarı uzun vadeli projelerin yürütülmesinde süre teminatı sağlayacak. Aynı zamanda uluslararası yatırımcının ülkemizdeki yatırımları tercih etmesini de kolaylaştıracak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı