REKLAMI GEÇ

Zeybekci: “16 Nisan kurtuluş savaşıdır”

Zeybekci: “16 Nisan kurtuluş savaşıdır”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çal’da referandum kapsamında düzenlenen mitinge katıldı. Halka seslenen Zeybekci, 16 Nisan’ın bir kurtuluş savaşı olduğunu belirterek, “16 Nisan bugüne kadar bu milletin tüm hastalıkların sebebi olan bir sistemden kurtulmaktır. Bakın bu sistem sayesinden kanımızı bugüne kadar emdiler” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mart 2017 Perşembe, 17:48

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çal, Bekilli, Baklan ve Çivril’de referandum çalışmaları kapsamında düzenlenen mitinglerde vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Zeybekci, ilk olarak Çal Belediyesi’ni ziyaret etti. Zeybekci, belediyede MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan ve MHP İl Başkanı Cafer Birtürk tarafından karşılandı.

Başkan Fethi Akcan, son aylarda sosyal medyada fenomen olan ve dünyanın dört köşesinde yaşayan Çallılar tarafından paylaşılan Çal Garası atkısı ile Çal Belediyespor formasını Zeybekci’ye hediye etti.

KILIÇDAROĞLU’NUN AFİŞİ KAPATILDI
Bakan Zeybekci’nin miting yapacağı alanın karşısındaki direkler arasında asılı duran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun afişinin, itfaiye aracıyla kapatılması dikkat çekti. Bakan Zeybekci, belediye ziyaretinin ardından miting alanına geçerek Çallı vatandaşlara seslendi. Platforma Çal Belediye Başkanı MHP’li Fethi Akcan ile MHP İl Başkanı Cafer Birtürk de bakanın yanında yer aldı.

16 NİSAN KURTULUŞ SAVAŞI’DIR
Referandumun kurtuluş savaşı olduğunu söyleyen Bakan Zeybekci, “16 Nisan’daki halk oylamasının bir siyasi parti seçimi değil. Birileri bunu siyasi arenaya çekmeye çalışıyor ama buna izin vermeyeceğiz. 16 Nisan bir kurtuluş savaşıdır, bir bağımsızlıktır. 16 Nisan bugüne kadar bu milletin tüm hastalıkların sebebi olan bir sistemden kurtulmaktır. Bakın bu sistem sayesinden kanımızı bugüne kadar emdiler. Bu sistemden dolayı Menderes ve 3 bakanını idam ettiler. Bu sistemdir, Türkiye’yi yıllarca koalisyonlara mahkum ettiler. Bakıyoruz şimdi, 7 düvenin okları Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye’yi gösteriyor. Hele hele 16 Nisanla ilgili MHP Genel Başkanı Bahçeli, ‘mevzubahis vatansa gerisi teferruattır’ dedi ya, oklarını ona çevirdiler. İkisin birden hedeflediler. Ama biz şimdi, Allah’ın izniyle ikinci bir kurtuluş savaşıyla bu hastalıkların tamamından kurtulacağız” dedi.

16 NİSAN SONRASI GENEL BAŞKANLIK YAPAMAYACAK
Kemal Kılıçdaroğlu’nun 16 Nisan sonrası genel başkanlık yapamayacağını belirten Zeybekci, “16 Nisan’dan sonrasına neden feryat figan bağırıyorlar. Çünkü genel başkanlık yapamayacak. 16 Nisan’dan sonra biliyor ki, yüzde 51’i istiyorsan bu ülkenin değerleriyle barışacaksın, milletle barışacaksın onları ikna edeceksin. Onlara sevdanı aşkını vereceksin. Kılıçdaroğlu’nun ümidi var mı, onun için feryat ediyor. 16 Nisan CHP’ye de iyi gelecek. Onlarda kurtulacak. Memlekette siyaset uzlaşacak. Önce millet, vatan, bayrak, devlet diyecek. Onun etrafında buluşacak. Onda öyle bir kabiliyet yok. Bakmayın bugünlerden değişti neyse, bir farklı oluverdi. Bütün bir Avrupa bizimle ilgili bir şeyler yaparken, ‘arkanızdayız’ demeye başladı. Aman ha, eğer bu bir şeye doğru diyorsa, dikkat edin. Eğer hayalin varsa, eğer aşkın varsa, eğer yüzde 51 ben yakalayacağım diyorsan, meydana çıkarsın. Ama ümidi yok, ne ümidi var, ne bu millet gibi bir gayeleri var. 16 Nisan, 80 milyonun meselesidir. Bütün Türkiye’nin meselesidir, bir bayrak, bir bağımsızlık meselesidir. Bir özgürlük meselesidir, bir devlet, bir ebet meselesidir. Bir daha bu hastalıkları görmeme meselesidir. Kim gelirse gelsin, bu milletin elini öpmeyen, bu milletin önünde düğmesini iliklemeyen, bu milletin yaşlısını kucaklamayan, bu milletin çocuğunu omuzlayana bu millet yüzde 51 ile iktidar vermez. İktidara millet geliyor, ondan rahatsızlar” diye konuştu.

Yorumlar

Mert   -  Bağlantı 16 Mart 2017, 21:37

Her secim öncesi uydur bakalım
BÖLGE HASTANESİ NE OLDU
EGENIN EN BÜYÜK HASTANESI NE OLDU

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı