REKLAMI GEÇ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Denizli’de

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Denizli’de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Denizli’de. 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum öncesi başlattığı Türkiye gezisi kapsamında Denizli’ye gelen Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Bozkurt oldu.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 16 Mart 2017 Perşembe, 13:39

Özel uçakla Çardak Havaalanı’na inen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Denizli Milletvekilleri Melike Basmacı ve Kazım Arslan, Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, İl Başkanı Teoman Sancar, çevre illerin milletvekilleri, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, belediye başkanları ile partililer karşıladı.

Çardak’ta yol üzerinde bir kahvede çay içen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, burada vatandaşlarla sohbet etti. Ardından Bozkurt’a geçen ve Belediye Başkanı Birsen Çelik’i makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Bozkurt Belediye Düğün Salonu’nda muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri, kanaat önderleri ve ilçe halkının katıldığı toplantıya katıldı.

Kılıçdaroğlu’nun Denizli gezisine CHP’nin TBMM Grup Başkanvekili Bülent Tezcan ve danışmanı Erdoğan Toprak ile çevre illerin milletvekilleri de katıldı.

“ANAYASA TOPLUMSAL UZLAŞI METİNLERİDİR”
Salon toplantısında konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, hiçbir zaman vatandaştan çekinmediklerini belirterek, “Vatandaş yolda bulur soru sorar. Kimseye müdahale ettirmeyiz, ettirmiyoruz da” dedi.

Bunun bir siyasi parti toplantısı olmadığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Hangi partiden, hangi görüşten olursa olsun 80 milyonu ilgilendiren bir toplantıdır, anayasa değişikliği toplantısıdır. Sadece Bozkurt’u değil Afyon’u Diyarbakır’ı da ilgilendiriyor. Anayasa yasaların anası, özelliği nedir anayasanın? Anayasalar birer toplumsal uzlaşma belgeleridir. Her vatandaşın hakkını güvence altına alan metinlerdir. Bir partinin mutfağında hazırlanamaz, oturulur, konuşulur, uzlaşılır.
Bir devlet adamı Bülent Ecevit örneği var. Koalisyonda 35 maddesi değişti. Kimsenin haberi, kavga dövüş oldu mu? Olması gereken budur” diye konuştu.

“DÜŞÜNEREK SANDIĞA GİDECEĞİZ”
Her seçmenin mutlaka sandığa düşünerek gitmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bizim önümüze ne konuyor? Neye evet, neye hayır diyeceğiz? bunu bilmemiz gerekiyor. Sandığa gittiğimizde vatanımızı, bayrağımızı, çocuklarımızı, torunlarımızı düşüneceğiz. Onun için evet ya da hayır diyeceğiz” dedi.

Yapılmak istenen değişiklikle yasamanın, yürütmenin ve yargının tek bir kişiye teslim edileceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, o zaman milletvekili sayısının neden 600’e çıkarılmak istendiğini de sordu.

“TEK ADAMI KANDIRIRSAN, ÜLKEYİ ELE GEÇİRİRSİN”
Değişiklik ile tek adamlık sisteminin başlayacağını ifade eden CHP Lideri, tek adamlığı çarpıcı örneklerle anlattı. Kılıçdaroğlu, “Bana tek adamlığı anlat diyorlar. Tek adamlık her şeye muktedir olandır. Anayasa Mahkemesi’ni tek başına oluşturan, valiyi, kaymakamı, büyükelçiyi tek başına atayandır. Bu sistem bizde devletin parçalanma kaygısını ortaya çıkarıyor. Tek adama öyle yetkiler veriyoruz ki, O’nu ikna ederseniz, kandırırsanız 24 saat içinde ülkeyi ele geçirebilirsiniz. Bütün müsteşarlar, valiler, kaymakamlar, müftüler, emniyet müdürleri, daire başkanları, devletin tamamı bir kararname ile değiştirilebilir” diye konuştu

“FETÖ’NÜN YAPTIĞI GİBİ 35 YILA GEREK YOK”
“FETÖ’nün devlete sızdığını, 35 yılda paralel devlet kurduğunu ve ülkeyi ele geçirmeye çalıştığını” söylüyorlar diyen Kılıçdaroğlu, “Bu sistem ile 35 yıla da gerek yok. Bir kararname çıkarıyorsunuz, hepsini ele geçiriyorsunuz. Tehlikenin ne kadar büyük olduğunun farkında mısınız? Bu bir parti meselesi değildir. Bu vatan ve bayrak meselesidir” dedi.

“MUHTARLARIN İHTİYAR HEYETİ VAR”
Yapılmak istenen değişiklik ile devletin tüm frenlerinin ortadan kaldırılacağını anlatan Kılıçdaroğlu, “Köylerde muhtarların ihtiyat heyetleri var. Tüm yetkileri, ülkenin tapusunu tek adama vermenin, akılla, izanla açıklanır bir yanı yok” dedi.

Atatürk’e meclisi feshetme yetkisinin verilmek istendiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, yaşanan süreci, iki genç milletvekilinin bu değişikliğe nasıl karşı çıktığın ve Atatürk’ün de o iki vekili daha sonra bakan yaptığını hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, “Şimdi önümüze bir anayasa değişikliği geliyor. Burada bir kişiye öyle yetkiler veriyoruz ki, sabah kalkıyor ve sizin seçtiğiniz milletvekillerinin oluşturduğu meclisi feshediyor. Bu kadar yetkiyi evliyaya verseniz azdırırsınız. Hata insana mahsustur. O kişi çok iyi niyetli olabilir. Ya hata yaparsa, faturayı 80 milyon kişi öder” diye konuştu.

“HAYIR DİYEN TERÖRİSTTİR DİYORLAR”
Ülkücülere de seslenen Kılıçdaroğlu, “Kimse endişe etmesin bu kardeşiniz de milliyetçidir, vatanseverdir. 80 milyon da milliyetçidir. Ama ben hiçbir yerde evet diyenlere suçlama getirmedim. 80 milyonun tercihi başımın üstünde yeri var. Vatandaşlara neden evet demesi gerektiğini anlatamıyorlar. ‘Hayır diyen teröristtir’ diyorlar. Neden teröristtir. Eli silahlı dağda gezen adamı aklamış oluyorsunuz bunu söylediğinizde. Leyla Zana’nın evet için çalıştığını da biliyorum” dedi.

“SİZİN ÇOCUKLARINIZ EL BAB’A, ONLARINKİ MECLİS’E GİDECEK”
Milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmesini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Bu hakkı sizin çocuklarınız için mi getiriyorlar? 18 yaşında milletvekili seçilecek, ömür boyu askerlikten muaf olacak. Böyle ballı böreği sizin çocuklarınıza bırakırlar mı? Kendi çocuklarına istikbal hazırlıyorlar. Sizin çocuklarınız El Bab’a giderken, onların çocukları Meclis’e gidecek.

“SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN ENDİŞE ETMEYİN”
Sandık güvenliği için endişe edilmemesini isteyen ve tüm sandıklara sahip çıkacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Seçim için iki yıldır hazırlık yapıyoruz, referanduma denk geldi. Bir oyla her şey değişir. Mutlaka sandığa gidin, oyunuzu kullanın. Ben 1982’de darbe anayasasına hayır dedim. Şimdi çocuklarıma bunu anlatıyorum. siz de böyle bir onuru çocuklarınıza, torunlarınıza anlatabilirsiniz.
Tek adam rejimlerinin yaşandığı ülkelerin kan gölüne döndüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, “Demokrasi bir denge rejimidir. Dengeyi kaybederseniz bunun sonu uçurumdur” dedi.

Kılıçdaroğlu Bozkurt buluşmasının ardından programına devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı