REKLAMI GEÇ

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Demirci’den pankarta sert tepki

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Demirci’den pankarta sert tepki

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, Servergazi Mahallesi’nde bir binaya asılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile padişahların yer aldığı pankarta sert tepki gösterdi. Demirci, “16 Nisan’da Türkiye asla padişahlık özlemine geçit vermeyecektir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mart 2017 Çarşamba, 15:03

Yazılı açıklama yapan ve 16 Nisan’ın bir demokrasi şöleni gibi gösterilmeye çalışıldığını belirten Demirci, “Geçmişteki kendi aldatılmışlıklarının üzerine halkımızı aldatma yolunu seçiyorlar. Oluşan bu tablo, siyasi iktidarın gerçek niyetinin bir tezahürü, halkta bir yansımasıdır. Ortaçağ’a dönüş çağrısıdır. Halkımızı yanlış bilgiler ile demokrasiden ve Cumhuriyet’ten vazgeçmeye özendirdiği, bu etkinin aslında içinde asıl niyetin gizlendiği, şekere bulanmış zehir gibi halkımızı nasıl zehirlediğinin açık bir örneğidir” dedi.

Merkezefendi’nin Servergazi Mahallesi’nde bulunan bir binaya yan yana asılan Fatih Sultan Mehmet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Padişah 2. Abdülhamit posterlerinin tesadüf olmadığını öne süren Demirci, “Siyasi iktidarın halkı söylemleri ile yanıltması bu tabloyu oluşturmaktadır. Bu tablo bir niyetin, bir özlemin ve Cumhuriyet düşmanlığının dışa vurumundan başka bir şey değildir.16 Nisan’da rejim değişikliği ve tek adam egemenliğinin oylanacağı referandum öncesinde birilerinin özlediği tabloyu yansıtmaktadır. Yıkılmış bir imparatorluğun, 2 padişahının arasına Cumhurbaşkanının resminin asılmış olması, kimlerin hangi rüyayı gördüklerini açıkça göstermektedir. Açık açık ortaya konulan ve siyasi iktidar tarafından görülen bu rüya her şeyden önce özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız için canlarını veren şehitlerimize saygısızlıktır” dedi.

“TÜRKİYE NEREYE SÜRÜKLENİYOR”
15 yıllık süreçte siyasi iktidarın sürekli kin ve nefret ürettiğini, halkı aldattığını iddia eden Demirci, “Kendinden olmayanı düşman ilan eden siyasi iktidar, son olarak 16 Nisan’da sistemi değiştirme düşüncesinde bile beis görmemiş, Cumhuriyetin temel değerleri ile olan kavgasını bir kez daha açıkça ortaya koymuştur. Büyük acılarla, kan ve gözyaşı ile bedel ödenerek kurulan 90 yıllık Cumhuriyetimize “reklam arası” diyenler, “Bu referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazırlanın”, “İlk kez ülkemizi geri almak için bu kadar yaklaştık” diyenlerle ve bu resimlerin asılmasına söylemleri ile vesile olan siyasi iktidar mensuplarının zihniyeti aynıdır” diye konuştu.

“HALKIMIZ HER ŞEYİ GÖRÜYOR VE ÇOK İYİ BİLİYOR”
Tüm bu yaşananlara rağmen halkın olup bitenin farkında olduğunu ifade eden Demirci, “Tüm iktidar gücünü pervasızca kullanmalarına, emirlerindeki yüzlerce televizyon, onlarca gazeteye ve zorla miting alanlarına toplanan bindirilmiş kıtalara rağmen amaçlarına ulaşamayacaklardır. Sanki 16 Nisan bir sonmuş gibi insanların ve toplumun üzerine korku salmak nafiledir, halktan korkanların işidir.16 Nisan’dan sonra biz yine bir millet olarak bir arada yaşama azmi ve kararlılığındayız. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de gereken cevabı alacaklardır. Kendi çıkarları ve koltuk kavgaları sebebiyle 90 yıllık bir Cumhuriyeti kimseye harcatmayız. Bizler tekrar söylüyoruz, referandum bu ülkenin ve ülke insanının geleceğine hizmet etmeyecektir. Hiç bir sorunu çözmediği gibi aksine derinleştirecektir. Referandum sadece bir kişiye ve yandaş çıkar gruplarına hizmet edecektir” dedi.

Demirci açıklamasının sonunda “16 Nisan’da Türkiye asla padişahlık özlemine geçit vermeyecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı