REKLAMI GEÇ

Hayır standı açan Haziran Hareketi’ne saldırı düzenlendi

Hayır standı açan Haziran Hareketi’ne saldırı düzenlendi

16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi gerginlik tırmanıyor. Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri sağ duyu çağrısını hemen her gün yinelerken, Denizli’de Haziran Hareketi’nin standına üç kişi saldırdı. Bir kişi yaralandı. Saldırganlar, “Hayırcılar PKK’lıdır” diye bağırıp saldırı yerinden kaçtı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mart 2017 Çarşamba, 14:23

Haziran Hareketi’nin Cankurtaran Parkı önünde açtığı stantta vatandaşlara ‘Hayır’ başlıklı bildiri dağıtılıyordu. Saat 14.00 sıralarında 3 kişi stantın yanına gelerek, taşlı ve sözlü saldırıda bulundu. Stantta bulunanlar ile saldırganlar arasında kısa süreli arbede yaşandı. Mermer parçalarını bir yerden söken saldırganlar, bunları rast gele stanta doğru fırlatmaya başladı. Bu sırada stantta bildiri dağıtanlar arasında yer alan Muzaffer Aksoy yaralandı. Yaralı Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

SALDIRGAN KİMLİĞİNİ DÜŞÜRDÜ
Saldırıyı gerçekleştiren 3 kişi polis gelmeden olay yerinden kaçtı. Saldırganlardan birisi kimlik kartını kaçarken düşürdü. Kimliği alan Haziran Hareketi üyeleri, kimliği polise teslim etti. Kimliğin 27 yaşındaki Y.E.Y.e ait olduğu öğrenildi. Haziran Hareketi üyeleri, “Biz vatandaşlara bildiri dağıtıyorduk. Aniden yaklaşan üç kişi bize sert cisimler fırlatmaya başladı. Ardından, ‘Hayırcılar şerefsizdir’. ‘Hayırcılar PKK’lıdır’ diye bağırmaya başladılar. Saldırıdan kısa süre sonra da kaçtılar” dedi.

BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ
Saldırının duyulmasından kısa süre sonra olay yerine gelen CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, Haziran Hareketi üyeleriyle görüştü. Birleşik Haziran Hareketi Denizli Sözcüsü Orhun Çoban, “Demokratik hakkımızı kullanıp, hayır için bildiri dağıtıyoruz. Biz çocuklarımızın geleceği adına hayır diyoruz. Bildiri dağıtmak için yasal izinlerimiz var. Evet oyu için çalışmak ne kadar yasal ise, hayır oyu için çalışmakta o kadar yasaldır. Bu saldırı faşizanca bir saldırıdır. Baskılar, saldırılar bizi yıldıramaz. Hayır için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı