REKLAMI GEÇ

İlhan: “Bu millete hain ve terörist denilemez”

İlhan: “Bu millete hain ve terörist denilemez”

Baro Başkanı Müjdat İlhan, Anayasa değişikliği referandumunda ‘Hayır’ oyu kullanacaklara karşı terörle işbirliği içinde olduklarına dair devletin ve siyasetin en üst düzeyinden açıklamalar geldiğini belirterek, “Hiç kimse bu milletin vatandaşlarını vatan haini ve terörist olarak niteleyemez, gösteremez. Evet kampanyası ne kadar yasal ve meşru ise hayır kampanyası da o kadar yasal ve meşrudur. Milletimiz sağduyulu olsun, siyasiler diline dikkat etsin” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mart 2017 Perşembe, 10:23

Anayasa değişikliği referandumuna sayılı günler kala başta siyasetteki tansiyon artarken, ‘hayır’ kanadına yapılan terörle birlikte hareket etme, hainlik gibi suçlamalara tepkiler devam ediyor. Baro Başkanı Müjdat İlhan, baroların varlık sebebinin hukukun üstünlüğünü hakim kılmak olduğunu söyleyerek, “Barolar, görevlerini yerine getirirken de hiçbir kurum ve kişiden talimat almazlar; hiçbir engellemeden, tehditten yılmazlar ve korkmazlar. Ülkenin yönetim şeklini değiştirecek bir Anayasa söz konusudur. Elbette anayasa değişikliğini millete anlatacağız, aydınlatacağız. Ayrıca, Anayasa değişikliğine ilişkin görüş ve düşüncelerini her platformda açıklamak herkesin hakkıdır.Türkiye’nin geleceğini yakından ilgilendiren Anayasa Referandumu’na ilişkin ‘evet kampanyası’ ne kadar yasal ve meşru ise ‘hayır kampanyası’ da o kadar yasal ve meşrudur. Eğer öyle değilse, Anayasa değişikliği oylamasında ‘hayır’ seçeneğinin sunulmasına da gerek yoktu” dedi.

KARAR YÜCE TÜRK MİLLETİNİNDİR
Baro Başkanı Müjdat İlhan, referandumla ilgili kararı yüce Türk milletinin vereceğini ifade ederek, “Referandumda oy kullanacak olanlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarıdır. Karar yüce Türk milletindir. Hiç kimse, bu milletin vatandaşlarını vatan haini ve terörist olarak niteleyemez ve gösteremez. Milletimiz sağduyulu olsun, siyasiler diline dikkat etsin. Türk Milleti, 17 Nisan sabahından sonra da birlik ve beraberlik içinde yaşayacaktır. Bu bizim millet olarak en değerli hazinemizdir. Kutuplaşma ve bölünme, en büyük tehlikemizdir. Nitekim yakın zamanda şehrimizde olan olay bizi derinden üzmüştür. Denizli’de ‘hayır’ başlıklı açılan stantta evet-hayır tartışması fiili saldırıya dönüşmüş, bir vatandaşımız yaralanmıştır. Bu tür saldırıların devam etmemesi için Cumhuriyetin kazanımlarının, hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının ve geleceğinin farkında olan büyük Türk Milleti, sağduyulu olmalıdır” diye konuştu.

Müjdat İlhan, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tüm siyasileri ayrıştırıcı söylemden uzak kalınması konusunda hassasiyetli davranmaya davet ettiklerini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı