REKLAMI GEÇ

CHP’li Karaca Almanya’da gurbetçilere “Hayır”ı anlatıyor

CHP’li Karaca Almanya’da gurbetçilere “Hayır”ı anlatıyor

CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, Almanya’da gurbetçilerle gerçekleştirdiği “Hayır” buluşmalarını sürdürüyor. Karaca, Heidenheim Alevi Kültür Derneği’nin de desteğiyle gerçekleştirilen “Yarınlarımız HAYIR’larda” buluşmasında gurbetçilere seslendi, neden hayır dediklerini anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mart 2017 Pazar, 13:28

CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, Almanya’da gurbetçilere yönelik gerçekleştirdiği toplantıları sürdürüyor. CHP BW Aalen ve Çevresi çalışma grubu tarafından düzenlenen, Heidenheim Alevi Kültür Derneği’nin de desteklediği buluşmaya gurbetçiler yoğun ilgi gösterdi.

Heidenheim Alevi Kültür Merkezi Başkanı Deniz Yılmaz’ın açılış konuşmasının ardından gurbetçilere seslenen Karaca, anayasa değişikliğinin ülkeye etkisini, partili cumhurbaşkanlığının hukuk üzerinde yaratacağı baskıyı anlattı.

Karaca, “Getirilmek istenen başkanlık sisteminde partili cumhurbaşkanı dilediği sayıda başkan yardımcısı seçebileceği gibi, istediği gibi görevden alınmalarını sağlayabilecek. Mevcut sistemde anayasa mahkemeleri, yarıdan fazla oyla, salt çoğunlukla karar verir. Seçilecek olan başkan siyasi düşüncelerine göre anayasa mahkemesinin üyelerini atayabilecek. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin olmadığı bir ülkede işadamı olsanız yatırım yapar mısınız? Üretilmeyen bir ülkede yurttaşlarımızın ekonomik anlamda güçlü olabilmesi mümkün mü?” dedi.

Referandumda oy kullanacak seçmenleri düşünmeye davet eden Karaca, “Ülke dönüşü olmayan bir yola sokulmak isteniyor. Bu yolun ülke için büyük riskler oluşturduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bu parti meselesi değil, ülke meselesidir. Sizlerden de sandığa gittiğinizde ülkenizin geleceğini düşünerek oy kullanmanızı bekliyoruz” dedi.

Karaca, gurbetçilerin sorularını da yanıtladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı