REKLAMI GEÇ

Çantanız sizi sağlığınızdan etmesin!

Çantanız sizi sağlığınızdan etmesin!

Tekden Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Cüneyt Erken, birçok kadının tamamlayıcı aksesuar olarak kullandığı çantaların omuz ve sırt problemlerine neden olabildiği uyarısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2014 Pazartesi, 11:33

Çantayı omuzuna asarak kullanan kadınlarda köprücük kemiğinin altında yer alan yapılarda ezilme görüldüğüne dikkat çeken Dr. Erken, “Bu yapılarda bulunan damarlar ve sinirler çanta askısı ile eziliyor. Dirsekten parmak uçlarına kadar uyuşma olabiliyor. Bunun için kadınlar çantalarını uzun süre omuzda taşımamalıdırlar. Ayrıca, omuz ve sırt sağlığının etkilenmemesi için çantanın çapraz olarak asılmasını öneriyoruz” dedi.

Çantanın dirsekte taşınmasını öneren Dr. Cüneyt Erken, “Çantanın dirsekte taşınması sonucunda omza yüklenen güç azalıyor. Kadınlar dirsekte çanta taşıyorlar ise sık sık kol değiştirmelidirler” diye konuştu.

Çantanın uzun süre elde taşınması ise denge sorunu ve sırt ağrılarına neden olabildiğini kaydeden Dr. Cüneyt Erken, bu nedenle sık sık sağ-sol el değiştirilmesi yapılmasını, kadınların çantalarını mümkün olduğunca hafifletmelerini tavsiye etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı