REKLAMI GEÇ

Cildinizi koruyun

Cildinizi koruyun

Yaz geldi. Güneşin, tuzlu deniz suyunun, klorlu havuzun olumsuz etkilerini daha sık yaşayacağımız bir süreçteyiz. Cildimizi korumak, zararlı etkenlerden etkilenmemesini sağlamak için ne yapmalıyız? Bu soruların cevabını Özel Denizli Tekden Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Ali Yaşar’dan aldık.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2016 Pazartesi, 09:50

Yaz aylarında güneşin, tuzlu deniz suyunun, klorlu havuzun olumsuz etkilerine karşı cildi korumak için dikkatli bir bakım rutini oluşturmak gerekiyor. Cildiniz aşırı yandığında veya kuruduğunda elinizin altındaki kremi sürüp hemen sonuç almayı beklemek pek doğru değil. Bunun yerine içtiğiniz su miktarına, tükettiğiniz gıdalara dikkat etmeli ve cilt güzelliğini korumak için kısa süreli çözümler yerine kalıcı çözümlere yönelmelisiniz.

Özel Denizli Tekden Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Ali Yaşar, yaz döneminde cilt sağlığımızda dikkat etmemiz gerekenler hakkında bilgiler verdi.

GÜNEŞ VE SICAKLIĞIN CİLDE ETKİSİ NELERDİR?
Vücudun D vitamini üretmesine yardımcı olan güneş ışığını kontrollü olarak almanın sağlığa ciddi faydaları olduğunu belirten Dr. Ali Yaşar, “Ancak direkt güneş ışığı altında 15-20 dakikadan fazla durmak cildi güneşin zararlı UVB ve UVA ışınlarına maruz bırakır. Güneşin ve yüksek sıcaklığın bir diğer olumsuz etkisi ise terlemeyi arttırmasıdır. Aşırı terlemek, havada bulunan tozun, kirin ve kimyasalların cilt yüzeyinde birikmesine neden olur ve cildinizi düzenli olarak temizlemezseniz bir süre sonra cilt gözenekleri tıkanır ve cildin nefes alması zorlaşır” dedi.

YAZ AYLARINDA CİLT NASIL KORUNMALI?
Güneşin altında herhangi bir koruma olmadan durmanın cilt kanseri dâhil olmak üzere pek çok cilt hastalığına neden olabileceği uyarısında bulunan Dr. Ali Yaşar, güneş ışınlarının yaşlanmanın ciltte görülen belirtilerini hızlandırdığını da ifade etti.

Ali Yaşar, “Öncelikle havuz veya denizdeyken kendinize gölge bir yer bulmanızı, şapka ve gözlük takmanızı öneriyorum. Ama denize veya havuza girdiğinizde, sahilde yürüyüşe çıktığınızda ya da yaz aylarında evden işe giderken cildinizi korumasız bırakmamalısınız” diye konuştu.

Yüksek koruma faktörlü güneş kremlerinin bu gibi zamanlarda cildi korumak için etkili olduğunu anlatan Dr. Yaşar, “Eğer sezon başındaysanız ve cildiniz açıksa en yüksek koruma faktörlü kremlerden edinin. Suya girip çıktıktan sonra kreminizi mutlaka tazeleyin. Şehirdeyseniz koruma faktörlü nemlendirici yüz kremi kullanabilirsiniz. Bu tip kremleri evden çıkmadan 20-25 dakika önce sürmek etkisini arttırır ve güneşin altında terlerken sürmekten daha iyi sonuç verir” dedi.

İLETİŞİM İÇİN:
444 555 6
Adres: Murat Dede Mahallesi Karcı Yolu Caddesi 29 Ekim Bulvarı No: 57 / DENİZLİ
Telefon: 0 (258) 241 33 30
www.tekdenhastaneleri.com
facebook.com/TekdenDenizliHastanesi
twitter.com/tekdendenizlih
instagram.com/tekdendenizlih

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı