REKLAMI GEÇ

Çocuklarda havuz kullanımına dikkat

Çocuklarda havuz kullanımına dikkat

Aşırı sıcaklar, özellikle çocukları serinlemek için farklı yollara itiyor. Havuzlar, özellikle de il genelinde bulunan ve hijyen konusunda bir çok olumsuzluğu barındıran süs havuzları bunların başında geliyor. Özel Sağlık Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. Fahri Karaca, çocukların kirli sulara girmesinin sünnet derisi iltihabı ve idrar yolu enfeksiyonlarına yol açtığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2016 Pazartesi, 10:03

Özel Sağlık Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. Fahri Karaca, devam eden sıcaklar nedeniyle çocukların serinlemek için havuz ve kirli sulara girmesiyle sünnet derisi iltihabı olarak adlandırılan postit ve idrar yolu enfeksiyonlarında belirgin bir artış görüldüğünü söyledi. Çok sık kullanılan havuzlarda, havuz kullanıcılarının floralarındaki bakteriler ile idrar ve genital akıntılara bulaşmış tüm mikroorganizmalar havuz suyuna geçtiğini anlatan Dr. Fahri Karaca, “Havuzlarda iyi dezenfeksiyon sağlanmaz ve havuz kurallarına uyulmaz ise havuza giren çocuklara enfeksiyon bulaşması kaçınılmaz olmaktadır. Bu enfeksiyonların başında idrar yolu enfeksiyonu ve sünnet derisi iltihaplanması (postit) gelmektedir. Eğer enfeksiyon ilerler ve iltahaplanma glans penis (penis başı) veya penis ucunu etkilemeye başlarsa balanit tablosu ortaya çıkar” dedi.

RİSKİ AZALTMANIN YOLLARI
Sünnet olmamış çocuklarda sünnet derisinin altında smegma adı verilen salgının enfeksiyon için kolaylaştırıcı bir ortam oluşturduğunu ifade eden Dr. Karaca, “Bu ortam havuzda daha fazla nemlenir ve kirli sularda enfekte olarak sünnet derisi iltihabı oluşturabilir. Enfeksiyondan korunmak için; havuz temizliği ve hijyeni çok iyi yapılmalı, uzun süre ıslak mayo ile oturulmamalı, havuz sonrası genital bölge iyi kurulanmalı ve bol sıvı alımı ile idrar akışkanlığının artırılması sağlanmalıdır” diye konuştu.

TÜM ÖNLEMLERE RAĞMEN GÖRÜLEBİLİR
Tüm önlemlere rağmen sünnet olmamış çocuklarda yine de sünnet derisi iltihabının görülebildiğine dikkat çeken Dr. Karaca, “Bu çocuklarda sünnet cildinde şişme ve kırmızı bir görünüm olur. Pipide ağrı, akıntı, idrar yaparken zorlanma, genital bölgede kaşıntı ve yanma meydana gelebilir. Enfeksiyon sonrası, sünnet derisinde yapışıklıklar ve nedbe dokusu oluşması ile sünnet derisinin açıklığı daralmakta böylece idrar yaparken zorlanmalar olabilmektedir. Sünnetsiz çocuklarda sünnet derisi iltihabı gerçekleşmiş ise mutlaka vakit kaybetmeden en yakın hekime ulaşılmalı ve tedavi başlanmalıdır. Tedavi sonrası ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşıda en kısa sürede sünnet yaptırılmalıdır” dedi.

İLETİŞİM İÇİN:
ADRES: BAHÇELİEVLER MAHALLESİ 3007 SK NO:23 DENİZLİ
TEL: 264 44 11 – 444 63 14
www.saglikhastanesi.com.tr
info@saglikhastanesi.com.tr
facebook / Denizli Özel Sağlık Hastanesi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı