REKLAMI GEÇ

Doktorlar Fizyorad zirvesinde buluştu

Doktorlar Fizyorad zirvesinde buluştu

Denizli ve bölgesine 2013 yılından bu yana hizmet veren Fizyorad Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi, yeni tedavi ve yönetmeliklerle ilgili yenilikleri paylaşmak için çok sayıda doktorun katıldığı zirve gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2017 Pazartesi, 09:39

2013 yılının Eylül ayında hizmete giren Fizyorad Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi, Denizli’de çok sayıda doktorun katıldığı önemli bir aktivite gerçekleştirdi.

North Poınt Otel’de düzenlenen ve çok sayıda doktorun katıldığı zirvede, fizik tedaviyle ilgili yenilikler, yönetmelikler paylaşıldı. Fizyorad uzmanları, kamu ve özel hastanelerde çalışan doktorlara deneyimlerini anlattı. 2 saat boyunca, doktorlar soru-cevap şeklinde fikirlerini ve deneyimlerini paylaştı.

Doktorların, fizik tedavi ve rehabilitasyon için zirve yapması teklifi Fizyorad Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Uz. Dr. Savaş Karakoç, çok sayıda doktorun bir araya gelip, önemli bir konu hakkında görüş alış verişinde bulunmasının, tıp camiasındaki gelişmelerin yakından takip edilmesinin önemli olduğunu söyledi.

OZON TEDAVİSİNİ ANLATTI
Fizyorad’da başarıyla uygulanan Ozon Tedavisi ve Hacamat tedavisi ile ilgili zirveye katılan doktorlara da detaylı bilgiler verildi.

Doç. Dr. Nilgün Şimşir Atalay, tedavide kullanılan ozon gazının, tıbbi ozon jeneratörlerinde saf oksijenden üretilen yüzde 95 oksijen, yüzde 5 ozon gazı karışımı olduğunu belirterek, “Ozon tedavisi, Sağlık Bakanlığı’nın 27 Ekim 2014 tarihli Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları kapsamına alındı. Ozon kurallara uygun olarak uygulandığı takdirde tamamen güvenli, pratik, etkili bir tedavi metodudur. Ozon ile başta ağrılı problemler (Bel, boyun fıtığı, eklem kireçlenmeleri, fibromiyalji, yumuşak doku problemleri, topuk dikeni, tenisçi dirseği), kanser, kalp hastalıkları, mantar, iyileşmeyen yaralar, diyabet, astım, damar tıkanıklığı, Multipl skleroz, Alzheimer, Parkinson gibi nörolojik hastalıklara, hepatit ve AIDS’e bağlı problemlere çözümler aranmakta, günün stresini atma, rahat uyuma, kronik yorgunluktan kurtulma ve sağlıklı yaşlanma için tedavi imkanı sunmaktadır” dedi.

‘HACAMAT’TA TEK YETKİLİ FİZYORAD
Hacamat tedavisiyle ilgili bilgiler veren Uz. Dr. Huriye Toprak ise, Hacamat’ın 5 bin yıldır uygulana gelen koruyucu ve tedavi edici bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi. Toprak, “Hacamat, 2014 yılında Sağlık Bakanlığı’nın geleneksel ve tamamlayıcı tıp tedavi uygulamaları arasında yönetmeliğe geçti. Denizli’de Sağlık Müdürlüğü onaylı, Hacamat uygulaması yapmaya yetkili tek kurum tıp merkezimizdir. Deriden ufak kesiler aracılığıyla cilt altı kanın boşaltılması işlemine Hacamat denir. Bu yöntemle cildin dermis tabakasında biriken vücudumuza zararlı toksik maddelerin vakumun etkisiyle dışarı alınması sağlanır. Vücut için temizleyici ve kan dolaşımını düzenleyici bir etki oluşturur. Uygulanabileceği hastalıklar tüm ağrılı durumlar, bel, boyun fıtıkları, romatizmal eklem ağrıları, hipertansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıklar, astım, alerji, akciğer, karaciğer ve böbrek hastalıklarıdır. Vücutta akupunktur noktalarının bulunduğu tüm bölgelere yapılabilir. Ağrısız ve acısız olan bu işlem merkezimizde steril şartlarda yapılmaktadır. Hastalıklara özgü vücut bölgelerinden bu işin eğitimini almış uzman kişilerce yapılmalıdır. Herhangi bir hastalığı olmayan kişilerde genel vücut direncini artırmak için ilkbahar ve sonbahar mevsim geçişlerinde yapılabilir” diye konuştu.

SON SİSTEM LAZER TEDAVİSİ DE ANLATILDI
Son sistem lazer tedavisi olan Hiltepari sistemi ile ilgili bilgileri katılımcı doktorlara Uz. Dr. Gülçin Adalı anlattı. Hilterapi’nin, özellikle son yıllarda fizik tedavi kliniklerinde kullanılmaya başlayan ağrısız, yan etkisiz ve ağrı üzerinde kısa sürede etkili olan tedavide son sistem lazer teknolojisi olduğunu ifade eden Adalı, “Bel ve boyun fıtıkları, yumuşak doku hastalıkları, donuk omuz, kalça ve diz kireçlenmeleri, tenisçi ve golfçü dirseği, el bileğinde sinir sıkışması ve topuk dikeni gibi birçok hastalıkta kullanılmakta, daha ilk seansta bile ağrıyı azaltarak etkinliğini göstermektedir. Ağrı kesici özelliğinin yanında doku tamirini sağlamakta ve anti ödem etkisi de gösteriyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı