REKLAMI GEÇ

Tekden uzmanı sigara ve zararlarını anlattı

Tekden uzmanı sigara ve zararlarını anlattı

Tekden Hastanesi’nden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Pınar Tunç Oken Enerya çalışanları ile buluştu, sigara ve insan sağlığına etkilerini anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2017 Pazartesi, 12:01

Sigaranın ölümcül bir alışkanlık olduğunu belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Pınar Tunç Oken, Ülkemizde sigaranın yol açtığı ölümlerin; trafik, terör, iş kazaları ölümlerinin toplamından beş kat daha fazla olduğunu söyledi.

Dr. Oken, “Sigara bağımlılık yapıcı bir madde olması ve serbest satılabilmesi nedeniyle günümüzde insan sağlığını tehdit eden en önemli faktörlerden biridir. Yalnızca bir sağlık sorunu değil, aynı zamanda sosyal ve ekonomik bir sorundur da. Sigara içinde en tehlikelileri arsenik (fare zehiri), benzin, kadmiyum (akü metali), hidrojen siyanid (gaz odaları zehiri), toluen (tiner), amonyak ve propilen glikol olmak üzere 4000’in üzerinde kanserojen ve toksik madde bulunmaktadır. Sonuç olarak ciğerlerimizde katran (asfalt) oluşmaktadır” dedi.

“SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN ROTANI BELİRLE YOLA ÇIK”
Sigarayı bırakmak için önce beyinde bırakmaya karar verilmesi gerektiğinin de altını çizen Dr. Oken, “Öncelikle kendinize bırakmak için bir tarih ve bir yol belirlemeniz gerekmektedir. Son yıllarda sigarayı bırakma konusunda hem toplumsal hem de idari bir çaba görülmekte ve sağlık kuruluşları bu konuda aktif destek sağlamaktadırlar. Birey ve toplum sağlığı için yapılabilecek en iyi şey rotayı belirleyip yola çıkmaktan başka bir şey değildir” diye ekledi.

“ÇALIŞANLARIMIZ TEKDEN HASTANESİ UZMANLARI SAYESİNDE BİLİNÇLENİYOR”
Sağlık toplantısının ardından Tekden Hastanesi ile yapılan işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Enerya Denizli Bölge Müdürü Akif Tulukcu da sigaranın toplumumuzun en büyük sağlık problemlerinden biri olduğunu belirtti.

Tulukcu, “Bizler de dâhil olmak üzere tüm çalışanlarımız sigaranın zararlarını bilsek de bir kez daha net bir şekilde dinleme imkânı bulduk. Tekden Hastanesi yönetimine ve Dr. Pınar Tunç Oken’e Enerya ailesi olarak teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“KORUYUCU HEKİMLİK MİSYONUMUZ İLE SAĞLIKLI VE BİLİNÇLİ BİR TOPLUM OLUŞTURUYORUZ”
Tekden Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Polat ise, yıllardır devam ettirdikleri bilinçlendirme toplantıları ile koruyucu hekimliği hayata geçirmeyi başardıklarını söyledi.

Polat, “Bizler Tekden Hastanesi olarak bölgeye nitelikli, etkin ve eksiksiz sağlık hizmeti vermek için yola çıkmıştık. Bugün bunun fazlasını hayata geçirdiğimizi söyleyebilirim. Her biri birbirinden değerli hekim arkadaşlarım hastanedeki yoğunluklarına rağmen davet edilen her ilçede, her kurumda, her dernekte vatandaşlarımızı bilgilendiriyor, onların merak ettiklerini bıkmadan usanmadan anlatabiliyor. Bunu hiçbir karşılık beklemeden yapıyor olmamız Tekden Hastanesi’nin benimsediği değerleri bir kez daha gözler öne koyuyor. Bizler için hayatımızı adadığımız hekimlik mesleğinde bir hastanın yüzünü güldürmek ve duasını almak her şeyden önemlidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı