REKLAMI GEÇ

Senegal’den geldi, ışığı Gözakademi’de gördü

Senegal’den geldi, ışığı Gözakademi’de gördü

Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi aracılığıyla Özel Gözakademi Hastanesi’ne Senegal’den yönlendirilen Salıf Badıane’ye, Prof. Dr. Cem Yıldırım tarafından femtosaniye lazer katarakt ameliyatı yapıldı. Gözakademi’ye yüzde 5 görme oranıyla gelen Badıane, dünyayı net bir şekilde görmeye, teleskopik gözlük yardımıyla ufak yazıları da okumaya başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ekim 2017 Cumartesi, 09:22

Ünü ülke sınırlarını çoktan aşan Özel Gözadakemi Hastanesi şifa vermeye devam ediyor. Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi tarafından Gözakademi Hastanesi’ne yönlendirilen Salıf Badıane, Gözakademi’de şifa bulan son isim oldu.

Gözakademi’de Prof. Dr. Cem Yıldırım tarafından muayene edilen Salıf Badıane’de göz tansiyonu, görme sinirinde damar tıkanıklığına bağlı bozulma ve katarakt tespit edildi.

Hastanın hem göz tansiyonunu düşürmek hem de görmesini artırmak için femtosaniye lazer katarakt ameliyatına karar verildiğini belirten Prof. Dr. Yıldırım, “Ameliyattan önce %5 gören hastanın görmesi %30a çıkarak görmesinde artış sağlandı. Ayrıca teleskopik gözlük yardımıyla ufak yazıları oku hale geldi” dedi.

Son 5 yıldır katarakt cerrahisinde kullanılan“femtosaniye lazer katarakt” yöntemi ile göze giriş yerleri, kataraktın ön zarının (kapsül) soyulması ve kataraktın parçalara ayrılmasının lazer enerjisiyle yapıldığını anlatan Prof. Dr. Yıldırım, “Klasik fako yönteminde göze giriş kesisi bıçakla yapılıyor ve ön zar cerrah tarafından soyuluyor. Lazerli katarakt cerrahisinde bu işlemler lazerle bıçaksız ve daha kesin ölçülerle yapılıyor. Ayrıca lazer enerjisiyle katarakt parçalara ayrıldığından göze daha az enerji uygulanıyor ve böylece göz dış mercek (kornea) hasarı riski azaltılıyor. Femtosaniye lazerli katarakt cerrahisi hasta açısından hata payını minimuma indiriyor, katarakt cerrahisi daha güvenli sonuçlar veriyor” dedi.

“Femtosaniye lazer katarakt cerrahisi”nin günümüzün en gelişmiş teknolojisi olduğun belirten Prof. Dr. Yıldırım, cihaz ve yöntemler sayesinde kataraktın etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde çözümlenebildiğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı