REKLAMI GEÇ

Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Ünlü uyarıyor: Unutkanlığı hafife almayın

Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Ünlü uyarıyor: Unutkanlığı hafife almayın

Özel Denizli Tekden Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Ünlü, her yaştan insanın yakındığı unutkanlığın bir hastalık belirtisi olarak görülmediğini belirtti, aslında unutkanlığın altında yatan bir hastalık belirtisi olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2017 Salı, 10:18

4 yıldır “Çare Erken Tanıda” adıyla sosyal sorumluluk projesi yürüten Özel Denizli Tekden Hastanesi’nin Enerya ile işbirliği içinde yürüttüğü eğitim çalışmaları devam ediyor.

Tekden Hastanesi’nden Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Ünlü’nün konuşmacı olarak katıldığı sağlık seminerinde unutkanlıkla baş etme yöntemleri anlatıldı.

Enerya çalışanları ile olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Ünlü, unutkanlığın her yaştan insanın en sık yakınması olduğunu belirterek, “Unutkanlık kişinin etkinliklerinde kısıtlılığa yol açan bellek bozukluğudur. Unutkanlık her yaştan insanın en sık yakınmasıdır ancak çoğunlukla bir hastalık belirtisi olarak görülmemektedir. Oysa unutkanlık altta yatan bir hastalığın belirtisi olarak düşünülmeli ve uzman bir hekim tarafından araştırılmalıdır” dedi.

Somut olan olayların da akılda kalma süresinin daha fazla olduğunu belirten Dr. Ünlü, “2.5 milyon GB hafızamız bulunmakta. Bu hafızamızın birçok bilgiyi depolayabilecek güçte olduğunun en büyük kanıtı” diye konuştu.

“UYKU BELLEĞİN İYİ OLMASINDA ÖNEMLİ FAKTÖRDÜR”
Yetişkin insanların odaklanma süresinin 20 dakika olduğunu söyleyen Dr. Ünlü, en fazla 15- 25 yaş arasındaki olayların hatırlanabildiğini belirtti. Dr. Ünlü, “Uyku belleğin iyi olmasında önemli bir faktör. Unutkanlık bir hastalık değildir. Sadece önemsenmesi gereken bazı durumlar vardır” dedi.

“RUTİN İŞLERDE UNUTKANLIK YAŞANIYORSA DİKKAT”
Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Ünlü, hafıza üzerinde yaşanan ve önemsenmesi gereken durumlar üzerinde de durarak, “Bazı günlük eylemlerde, sık ve rutin olarak yapılan işlerde zorlanma, hayatımızda önemli yere sahip olan kişilerin isimlerini unutma gibi durumlar yaşanıyorsa mutlaka uzman bir hekime başvurulmalıdır” dedi.

“TEKDEN HASTANESİ İLE GÜZEL BİR İŞBİRLİĞİ YAPTIK”
Tekden Hastanesi ile yapılan işbirliğinden memnun olduklarını dile getiren Enerya Denizli Bölge Müdürü Akif Tulukcu, “Çağımızın en çok şikayet edilen durumlarından biri olan ‘unutkanlık’ konusunun ele aldıkları için Dr. Bülent Ünlü’ye ve Tekden Ailesi’ne teşekkür ederiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı