REKLAMI GEÇ

Uzmandan güneş gözlüğü uyarısı

Uzmandan güneş gözlüğü uyarısı

Özel Denizli Tekden Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özge Güngör Akkuş, güneş gözlüğü kullanımı konusunda uyarılarda bulundu, “Bir gözlüğün pahalı olması kaliteli olduğu anlamına gelmez” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Temmuz 2017 Salı, 09:45

Özel Denizli Tekden Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özge Güngör Akkuş, güneş gözlüklerinin işlevlerinden birincisi ve en önemlisinin, gözümüzü göremediğimiz UV ışınlarına karşı korumak olduğunu söyledi.

Op. Dr. Akkuş “Güneşten korunmak herkes için gerekliyken özellikle dış ortamda uzun zaman geçirenler ve retina hastalığı (özellikle sarı nokta hastalığı) olan bireyler özellikle güneşten korunmalıdır. Halk arasında kuşkanadı olarak bilinen pterjium, pingeakula (gözde sarı et birikimi), katarakt ve yaşa bağlı makula dejeneresansı gibi birçok göz hastalığının oluşumunda ultraviole önemli bir nedendir” dedi.

KALİTELİ BİR GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ NASIL OLMALI?
Güneş gözlüklerini seçerken, pahalı olan iyidir diye genelleme yapmanın doğru olmadığını belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özge Güngör Akkuş, “İyi kalitede olmayan güneş gözlükleri de belli oranda UV koruma yapmaktadır. Ancak bu zayıf koruma yeterli olmadığı gibi marka camlara göre bu tür gözlüklerde görüntü kalitesi de düşüktür. UV 400 işareti gözlük camı içinden geçen ışınların 400 şiddetine kadar olan kısmının bloke edildiği ve engellendiği anlamına gelir ve günlük kullanımlarda bu oldukça yeterlidir. Gözlük camı rengi ile camın içindeki UV koruması arasında hiçbir ilişki yoktur” diye kaydetti.

UV koruması ile polarizasyonun ayrı şeyler olduğunu ifade eden Dr. Akkuş, “Polarize güneş gözlükleri kamaşma yapan yansımış güneş ışınlarını azaltır ve böylece görüntü kalitesi artar. Polarize filtreyi anlamanın en kolay yolu cep telefonunuzun ekranı açıkken gözlüğü yatay konumdan dikey konuma getirin, ekranı kararıyor ya da renk değiştiriyorsa polarize filtre var demektir” diye ekledi

ÇOCUKLAR DA GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ KULLANMALI MI?
Op. Dr. Özge Güngör Akkuş, çocukların da diğer bireyler gibi güneş gözlüklerine ihtiyaç duyduklarını işaret ederek, “3-4 yaşından itibaren kullanabilirler. Özellikle mevsimsel göz alerjisi olan çocukların güneş gözlüğü kullanması çok faydalı olur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı