REKLAMI GEÇ

Parkinson’un 10 belirtisi

Parkinson’un 10 belirtisi

Özel Denizli Tekden Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Ünlü, Parkinson hastalığı, belirtileri ve tedavi yöntemlerine ilişkin bilgi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2017 Pazartesi, 11:14

Özel Denizli Tekden Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Ünlü, 11 Nisan Dünya Parkinson Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Parkinson hastalığının 10 önemli belirtisini ve dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyor.

PARKİNSON’UN 10 BELİRTİSİ
Parkinson hastalığının 10 belirtisinin bulunduğunu belirten Dr. Ünlü, bunların en net göstergesinin titreme olduğunu söyledi. Ünlü, “Titremenin yanı sıra el yazısında küçülme, koku duyusunda kayıp, uyku sorunu, hareket etmede ve yürümede zorluk, yürürken kolları sallayamamak, kabızlık, düşük tolu konuşma, maske yüz, baş dönmesi ve bayılma ile öne eğilme, kamburlaşmadır” dedi.

PARKİNSON TEŞHİSİ KONDUYSA…
Uz. Dr. Bülent Ünlü, Parkinson hastalığı ile yüzleşmiş bir kişinin veya yakınının yapması gerekenleri de anlatarak, “Öncelikle hastalıkla ilgili pozitif düşünün. Hastalık hakkında mümkün olduğunca bilgi alın ve takip eden doktorunuzla iyi ilişki kurun. İlaçlarınızı tarif edildiği saat ve dozlarda kullanın, ilaçların yan etkileri konusunda bilgi alın. Günlük düzenli egzersiz programlarını kesinlikle aksatmayın, tüm aktivitelerinizi olabildiğince bağımsız yapın” diye konuştu.

PARKİNSON YAVAŞ AMA YIKICI İLERLER!
Parkinson hastalığının ilerleyici bir hastalık olduğunu söyleyen Dr. Ünlü, zaman ilerledikçe hastalığın belirtilerinin kötüleşebileceğini ve hastanın yaşam kalitesinin olumsuz yönde etkilenebileceğini kaydetti.

Dr. Ünlü, “Ancak doğru tedavi ve erken teşhis sayesinde, çoğu hasta normal hayatını uzun yıllar boyunca sürdürebilir. Parkinson’un belirti ve bulguları saptanır saptanmaz tıbbi görüş almak önemlidir; böylece tedavi seçeneklerini en iyi şekilde değerlendirmek mümkün olabiliyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı