REKLAMI GEÇ

Dersimiz: bonzai

Dersimiz: bonzai

Özel Denizli Tekden Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Ünlü, özel bir sağlık meslek lisesi’nde ‘Bonzai ve Gençlere Etkisi’ konulu seminer verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2014 Pazartesi, 15:22

Seminerde, bonzainin zararları ve etkilerini anlatan Uz. Dr. Bülent Ünlü, bonzainin zararları ve etkilerinin kalıcı hasarlar bıraktığını bununla beraber kullanan kişinin büyük ölçüde bağımlı hale geldiğini söyledi. Ünlü “Bonzai yapılan araştırmalara göre eroinden daha tehlikeli ve kişide adeta patlama etkisi yaratıyor” dedi.

denizli-tekden-uyusturucu-semineri-h denizli-tekden-uyusturucu-semineri-ic

“Çocuklarımızın sadece kimlikte anne-babaları olmayalım”
Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık da özellikle gençler arasında kullanımının artması nedeniyle son dönemde kamuoyunun gündemine bomba gibi düşen “bonzai” uyuşturucu maddesinin can almaya devam etmesinden duydukları üzüntüyü ve endişeyi dile getirdi.

Olumsuz ve üzücü bir olaya rastlamamak için anne ve babaların çocukları üzerinde mutlaka duyarlı ve bilinçli olmaları gerektiğini vurgulayan Işık “Ailelerin çocukları yakından izlemesinde yarar var. Çocuklarımızın sadece kimlikte anne-babaları olmak yetmiyor. Onlara sevgimizi ve güvenimizi göstermeli, bunu yaparken de çocuğumuzu kontrol ve takip etmeyi göz ardı etmemeliyiz. Unutmamak gerekir ki çocuğumuzun kişiliğinin en büyük mimarları ebeveyn olarak bizleriz. Çocuğa otoriter ve baskıcı yaklaşımla değil, uzlaşıcı yaklaşmalı, fikirlerine saygı duymalı ve aile ortamında beklentisini karşılayacak girişimlerde bulunmalıyız. Çocuklarımızın bütün değerleri neredeyse bitti. Anne-baba olarak sürekli başarılı olsun diye çocuklarımızı baskı altına almak yerine onlara vakit ayırmalıyız. Çocuklarımız dışarıda takıldıkları gruplar içerisinde kendini değerli hissettikleri anda orada ne yapılıyorsa ona uyuyor. Tüm bu olumsuzluklar çocuklarımızı bizden uzaklaştırıyor ve bonzai gibi daha birçok tehlikenin eşiğine getiriyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı