REKLAMI GEÇ

EN GELİŞMİŞ MR CİHAZI TEKDEN’DE

EN GELİŞMİŞ MR CİHAZI TEKDEN’DE

Özel Denizli Tekden Hastanesi, Denizli ve bölgede sağlık hizmetlerinde ilkleri uygulamaya devam ediyor. Yaklaşık 1 milyon Euro değerindeki Sıemens grubun en güçlü ve digital cihazı Manyetik Rezonans (MR) cihazı Denizli Özel Tekden Hastanesi’nde hizmet vermeye başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2014 Salı, 11:25

Tedavi süreçlerinde etkin tanı hizmetlerinin önemi hakkında Özel Denizli Tekden Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Polat ve Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık ile söyleşi gerçekleştirdik.

ic-radyoloji-uzmanlari
Etkin bir tedavinin ilk adımının doğru tanıdan geçtiğini söyleyen Özel Denizli Tekden Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Polat, radyoloji biriminde 3 uzman hekimle 24 saat kesintisiz ve devamlı görüntüleme hizmeti verdiklerini, sadece Denizli değil, tüm bölge hastaları için hizmete hazır olduklarını belirtti.

“200 KİLOYA KADAR HASTA ÇEKİM GÜCÜNE SAHİP HAREKETLİ MASA ÖZELLİĞİ”

DENİZLİHABER: Yeni MR cihazının özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

ic-yusuf-polatBAŞHEKİM UZ.DR. YUSUF POLAT: Son teknolojik gelişmeleri barındıran, 1,5 Tesla gücünde kendini kanıtlamış MR cihazıyla ilgili bilgiler veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Polat, erken ve doğru teşhisin önemine işaret ederek özellikleri ile Denizli’de ilk olan MR cihazı hakkında bilgiler verdi. Uz. Dr. Polat, “En önemli hedeflerimizin başında halkımıza en iyi sağlık hizmeti vermek geliyor. Bunun için de son teknoloji cihazlarımız ve yeni ünitelerimizle hizmet ağımızı her geçen gün genişletiyoruz. Hizmete aldığımız yeni cihazlarımız ve birimlerimiz ile daha kapsamlı sağlık hizmeti veriyoruz. Hizmete yeni açtığımız Sıemens grubun en donanımlı, 24 kanallı, 1,5 tesla (T) manyetik güce sahip, modern MR cihazı ile de sağlık hizmetlerimizde son teknolojiyi esas aldık. Hareketli masaya sahip son teknolojik cihazlarından biri olan bu MR cihazımızın en önemli özelliği ise ;200 kg kadar hasta çekim gücüne sahip olmasıdır” dedi.

DENİZLİHABER: Yeni MR cihazının tanı hizmetlerinde sunacağı artılar nelerdir?

BAŞHEKİM UZ.DR. YUSUF POLAT: Bünyesinde bulunan IsoCenterMatrixCoil ile hızlı ve yüksek çözünürlüklü görüntüler elde edilmektedir. Bu sayede rutin inceleme sürelerinde belirgin kısalma sağlanmaktadır. Kullanılan sarmal antenlerin gelişimi ile daha güçlü sinyal alınmasını sağladığından görüntülerde detay ve kalite artmaktadır. 1,5 Tesla gücüne rağmen daha geniş tünele sahip olması nedeni ile kapalı alan korkulu (klostrofobik) hastalarda kolaylık sağlamaktadır. MR cihazının sağladığı yüksek çözünürlük sayesinde anevrizma (damar baloncuğu) gibi damar hastalıkları, iyi-kötü huylu tümör ayırımı, epilepsi oluşumunda rol oynayabilecek birçok hastalığın tanısını kolayca koyabilmek mümkündür. En son teknoloji ile üretilen ve birçok avantajı kullanıma sunan bu cihazın hasta hareketlerine rağmen görüntü oluşturabilme yeteneği sayesinde çocuk, yaşlı ve şuuru kapalı birçok hastanın tanı ve tedavileri mümkün olmaktadır. Meme MR’ı meme hastalıklarında ultrason ve mammografi ile işin içinden çıkılamayan durumlarda gittikçe artan sıklıkta kullanılmaktadır. Meme MR’ı ile memedeki kitlelerin benign/malign (iyi huylu/kötü huylu) ayırımı biyopsi ve ameliyat öncesi yapılabilmektedir. Meme MR’ı ameliyat yapılacak hastalarda kitlenin çevre dokularda ilişkisi, boyutu ve sayısını tespit edip cerrahi uzmanlarına kılavuzluk etmektedir. Özel Denizli Tekden Hastanesi, 12 yılın tecrübesi ile sağlık alanında fark yaratmayı başararak; kaliteli, güvenli sağlık hizmetini siz değerli hastalarımızın hizmetine sunmaktadır. Bizler de hastalarımızın güçlü desteği ve hastanemize gösterdiği teveccühle çalışmalarımıza artılar katmaya devam edeceğiz.

DENİZLİHABER: Denizli ve bölgeye sağlıkta teknolojiyi, akıllı ve digital hastane imajını yerleştirdiniz ve bu imaj süreklilik göstererek devam ediyor. Denizlililere neler söylemek istersiniz?

ic-cemal-isikTEKDEN GENEL MÜDÜR YARDIMCISI CEMAL IŞIK: Teknoloji ile sağlığı buluşturan hastanemiz bir yenilik daha gerçekleştirdi. Sıemens grubun en son teknoloji ile donatılmış yeni MR cihazını hizmete açarak ilimiz ve bölgemiz halkının sağlığı adına çalıştığımızı bir kez daha yineledik. Deneyimli kadromuz ve güçlü donanımımızla bugün yarın ve daima sağlığı halkımıza, halkımızı sağlığa taşımaya devam edeceğiz. Uzman ve akademisyen hekim kadromuz ile insanımızın sağlığını her şeyin önünde tutarak,çözümler üretmeye devam edeceğiz.

TEKDEN Radyoloji birdimi hakkında bilgi almak için 444 555 6 – 0 258 241 33 30 numaralı telefonlar ile www.tekdenhastaneleri.com internet adresinden bilgi alabilir, denizlitekden@tekden.com.tr mail adresinden iletişim kurabilirsiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı