REKLAMI GEÇ

İdrar yolu enfeksiyonu uyarısı

İdrar yolu enfeksiyonu uyarısı

Op.Dr. Uğur Göksu, idrar yolları enfeksiyonunun kadınlarda daha sık görüldüğü uyarısında bulundu.

/ DENİZLİHABER / 12 Nisan 2014 Cumartesi, 15:08

Tekden Hastanesi’nde görev yapan Op.Dr. Uğur Göksu, idrar yolu enfeksiyonunun, idrar yollarının bakteriler tarafından istilası sonucunda ortaya çıkan bir reaksiyon olduğunu, bakterilerin idrar yollarına kan, lenf ve sıklıkla da “üretra” olarak adlandırılan dış idrar deliğinden direkt olarak ulaştığını ifade etti.

Enfeksiyonlara yol açan birçok neden bulunmakla birlikte, korunmasız cinsel ilişkiler, taş hastalıkları, kateter ve uzun süreli antibiyotik kullanımının sıklıkla karşılaşılan sebepler arasında yer aldığını anlatan Op.Dr. Göksu, idrar yaparken yanma, sık ve az idrar yapma, idrar hissi ve kanamayı sıklıkla karşılaşılan belirtiler olarak sıraladı.

Tedavide öncelikle enfeksiyona yol açan nedenler ortadan kaldırılması gerektiğini kaydeden Op.Dr. Uğur Göksu, “Komplike olmayan bir sistit ve prostatit olgusunda antibiyotik kullanımı yeterlidir. Antibiyotik süresi ise genellikle 2-4 hafta arasında olmalıdır” dedi.

Koruyucu yaklaşımlar arasında özellikle tekrarlayıcı ve inatçı üriner yol enfeksiyonlarında düzenli doktor kontrolleri yaptırılmasını öneren Op.Dr. Göksu, “Gereksiz ilaç kullanımından sakınılmalı, bol su alınmalı, pamuklu iç çamaşırlar seçilmeli, genital hijyene dikkat edilmeli ve bayanlarda vajina içini gereksiz yere sabunla yıkamadan kaçınmalıdır” uyarılarını yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı