REKLAMI GEÇ

‘Meme Büyütme’ ameliyatına dair her şey

‘Meme Büyütme’ ameliyatına dair her şey

Günümüzde meme büyütme işlemi burun estetiği ile birlikte en çok yapılan estetik operasyon… Ülkemizde sıkça yapılan bu işlem yüz güldürücü sonuçlar veriyor. Tipik olarak küçük, gelişmemiş veya doğum sonrası küçülmüş memeleri büyütmek amacıyla yapılıyor. Meme büyütme operasyonları hakkında merak edilenleri Özel Denizli Tekden Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Onur Saka anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2015 Salı, 11:19

Bu haftaki söyleşimizde Özel Denizli Tekden Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Onur Saka meme büyültme operasyonları hakkında merak edilenleri anlattı.

ic

DENİZLİHABER: Meme büyütme operasyonu ne amaçla yapılır?

OP.DR.ONUR SAKA: Meme Büyütme ameliyatı dünyada en hızlı artış gösteren estetik ameliyattır. Amaç memeyi sadece büyütmek değil, şekillendirmektir. Meme büyütme işlemi hastanın istekleri de gözetilerek, hastanın vücut yapısı, göğüs kafesinin yapısı, memenin esnekliği ve sarkıklığı ve deri yapısına uygun protezler seçilerek gerçekleştirilir. Son dönemde gelişen teknoloji ve buna bağlı olarak çok çeşitli boyut ve şekillerde üretilen protezler sayesinde istenilen sonuçları elde etmek mümkün olmaktadır. Meme büyütme ameliyatları hasta memnuniyetinin en fazla olduğu estetik ameliyatlardır.

DENİZLİHABER: Meme Büyütme ameliyatı kimlere yapılır?

OP.DR.ONUR SAKA: Küçük veya orta boyutta memelere sahip hastalar ile emzirme sonrası içi boşalmış memelere sahip hastalar bu ameliyat için ideal hastalardır. Küçük ancak ciddi anlamda sarkık memelere sahip olan hastalarda ise yalnızca büyütme işlemi yeterli değildir. Bu hastalarda meme dikleştirme ameliyatı da yapılması gerekmektedir.

DENİZLİHABER: Meme Büyütme ameliyatı hangi yaşlarda yapılır?

OP.DR.ONUR SAKA: Meme gelişimini tamamlamış (18 yaş ve üstü) genç ve orta yaşlı hastalar ameliyat için uygun hastalardır.

DENİZLİHABER: Meme Protezleri kanser yapar mı?

OP.DR.ONUR SAKA: Bir dönem meme protezlerinin meme kanseri üzerine etkisinin belirsiz olması ve protezin mamografiyi engelleyip kanser takibinin yapılmasını olumsuz etkileyeceği şüphesi ile silikon protezlerin ABD’de kullanımı yasaklanmıştı. Ancak bu yasaklı dönemde yapılan çalışmalar bu şüphelerin yersiz olduğunu göstermiş ve protezle meme kanseri veya romatolojik hastalıklar arasında herhangi bir ilişki olmadığını göstermiştir. Bunu takiben silikon protez uygulamaları yeniden serbest bırakılmıştır. Protez konulmuş memelerde meme kanseri açısından takibin meme MR’ı ile sağlıklı olarak yapılabileceği gösterilmiştir

DENİZLİHABER: Meme, protez harici başka bir yöntemle büyütülebilir mi?

OP.DR.ONUR SAKA: Son yıllarda bu konuda yağ enjeksiyonları popülerize edilmiş olmakla birlikte kullanımı kısıtlıdır. Yapılan yağ enjeksiyonları ile çok büyük hacimlere ulaşılamamakta ve enjekte edilen yağların belli miktarında ilk dönemde kayıp olması nedeniyle 2. ve 3. seanslar gerekebilmektedir. Bu nedenle seçilmiş meme asimetrisi vakalarında, küçük hacimlerin gerektiği büyütme vakalarında ve çok zayıf olmayan hastalarda tercih edilmektedir. Son trend silikon protezle birlite yağ enjeksiyonlarının kullanımıdır. Hyaluronik asit, yüksek miktarlarda enjekte edildiğinde büyütme işlemi yapılabilmektedir.Ancak bu teknik hem çok pahalıya mal olmakta hem de komplikasyonları fazla olmaktadır.

DENİZLİHABER: Meme Büyütme ameliyatlarında anestezi gerekli midir?

OP.DR.ONUR SAKA: Meme büyütme ameliyatları genel anestezi altında yapılır.

DENİZLİHABER: Ameliyat ne kadar sürmektedir?

OP.DR.ONUR SAKA: Meme küçültme ameliyatları 1-1,5 saat arasında sürmektedir.

DENİZLİHABER: Ameliyat sonrası neler yaşanır?

OP.DR.ONUR SAKA: Ameliyattan 3 saat sonra hasta önce sıvı sonrasında katı gıdalarla beslenebilir ve ayağa kalkabilir. Ameliyat sonrası 1 gecelik yatış yeterli olmaktadır. Sonrasında 3 hafta balensiz sporcu sütyeni kullanılır. İlk 3 hafta yürüyüş dışında spor yapılmaz sonrasında 6. haftaya kadar kol ve göğüs hareketleri hariç tüm kaslar çalıştırılabilir. 6. haftadan sonra tüm sporlar serbesttir.

Tekden Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı ile 444 555 6 – 0 258 241 33 30 numaralı telefonlar ile www.tekdenhastaneleri.com internet adresi üzerinden ve denizlitekden@tekden.com.tr mail adresinden iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca özel Denizli Tekden Hastanesi’ni facebook.com/TekdenDenizliHastanesi ve https://twitter.com/TekdenDenizli sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı