REKLAMI GEÇ

Omuz ağrıları kanser belirtisi olabilir mi?

Omuz ağrıları kanser belirtisi olabilir mi?

Omuz ağrısı, sıklıkla yaşadığımız sağlık sorunlarından biridir. Basit bir zorlama kaynaklı oluşabileceği gibi, çok ciddi hastalıkların belirtisi olarak da karşımıza çıkabilir. Fizyorad Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Uzmanı Dr. Huriye Toprak ile omuz ağrısı, nedenleri ve tedavi yöntemini konuştuk.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Haziran 2016 Salı, 08:30

Omzun, vücudun hareket kabiliyeti en fazla olan eklemi olduğunu belirten Fizyorad Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Uzmanı Dr. Huriye Toprak, ağrıların bel ve boyun ağrısından sonra üçüncü sıklıkta görüldüğünü, en sık nedeninin ise zorlayıcı ve tekrarlayıcı omuz-kol aktiviteleri olduğunu ifade etti.

denizli-fizyorad-omuz-agrisi-deyip-gecmeyin-2

“YAYGIN BİR SAĞLIK SORUNU”
Omuz ağrılarının bir meslek hastalığı da olabileceğini dile getiren Dr. Huriye Toprak, “7’den 70’e herkeste görülebilen yaygın bir sağlık problemidir. Bazı meslek gruplarında sık rastlanır. Boya badanacılar, marangozlar, ev hanımlarında özellikle perde asma, cam silme, yüksekten bir şeyler indirme aktiviteleriyle, sporcular, özellikle de ısınmadan spora başlayan yüzücü, voleybol, basketbol ve tenis oynayanlar ile ağırlık taşıyanlar risk gruplarıdır. Şeker hastalığında, kas ve tendonların damarsal beslenmesi bozularak, tendinit ve kas yırtıklarına yatkınlık oluşur” dedi.

“CİDDİ BİR HASTALIĞIN BELİRTİSİ OLABİLİR”
Omuz ağrılarının kendisinden oluşabileceği gibi, omuz dışı iç organ patolojilerinden de kaynaklanabileceğini anlatan Dr. Toprak, “Karaciğer ve safra kesesi problemleri sağ omza yansıyan ağrı; kalp, dalak ve mide problemleri de sol omza yansıyan ağrı yapabilir. Bazı akciğer kanserleri de omuz ağrısı olarak belirti verebilir. Omuz ağrısıyla gelen bir hastada ayrıntılı muayene yapılarak; iç organ patolojilerine işaret eden sinyaller de göz önünde bulundurulmalıdır. Boyun fıtıkları c5 ve c6 boyun sinirini sıkıştırarak omuz ağrısı yapabilir” dedi.

“İYİLEŞME SÜRECİNDE SABIR GEREKİR”
Omuz ağrılarının en sık nedeninin omuz sıkışma sendromu olduğunu dile getiren Dr. Huriye Toprak, “Hasta akut başlangıçlı veya giderek artan, baş üstü aktivitelerle artan, sıklıkla uykuyu etkileyen gece ağrısı ve omuz hareketlerinde kısıtlılıkla karşımıza gelir. Tedavisinde ağrı kesici tedaviler, egzersiz, fizik tedavi, hilterapi (yüksek yoğunluklu lazer), kuru iğneleme ve doku yenileyici tedaviler (prp, kök hücre tedavisi) uygulanmaktadır. Hilterapi/lazer tedavisiyle uygulanan dokuda ağrı kesici etki ve yara iyileşmesi sağlanmaktadır. Kuru iğneleme, akupunktur iğneleriyle kas içi gergin bantlara uygulanır, kas gevşetici etki gösterir. Prp ve kök hücre tedavisinde hastanın kendi kanını alıp, belirli süre ve hızda santrifüj ettikten sonra; trombositten ve büyüme faktörlerinden zengin sıvıyı tekrar hastaya eklem içi ve tendon çevresine uygularız. Dokuda yenilenme yapan tedaviler olduğu için, iyileşme sürecinde sabırlı olunmalıdır” dedi.

FİZYORAD’A ULAŞMAK İÇİN
FİZYORAD Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ulaşmak için:
Sırakapılar Mahallesi, Yeşilköy Caddesi No: 5/B Merkezefendi-Denizli
Tel: 0 258 264 03 04
Email: info@fizyorad.com
http://www.fizyorad.com.tr/

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı