REKLAMI GEÇ

Özel Sağlık Hastanesi Uzmanı Yorulmaz’dan uyarı

Özel Sağlık Hastanesi Uzmanı Yorulmaz’dan uyarı

Denizli Özel Sağlık Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Arif Yorulmaz, hayatı çekilmez hale getiren ve çocuklarda sıklıkla görülen orta kulak iltihabı ile ilgili bilgiler verdi, teşhis ve tedavisine ilişkin tavsiyelerde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2016 Pazartesi, 08:30

En sık görülen orta kulak iltihaplarının akut (ağrılı) ve seröz (orta kulak nezlesi) orta kulak iltihabı olduğunu belirten Denizli Özel Sağlık Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Arif Yorulmaz, orta kulak enfeksiyonlarının kış aylarında daha sık görüldüğünü ifade etti. Yorulmaz, 3 yaşına kadar çocukların %50-84’ünün en az bir kez orta kulak iltihabı geçirdiklerini kaydetti.

Yorulmaz, “Her iki orta kulak enfeksiyonunun da anne sütüyle beslenmeyen, biberonla yatarak beslenen, emzik emen, adenoıd hipertrofi (geniz eti ) büyük olan, kreşe giden, sigara dumanına maruz kalan ve alerjik bünyeli çocuklarda sık olarak görülür” dedi.

“ŞİDDETLİ KULAK AĞRISIYLA BAŞLAR”
Akut otitis medianın genelikle gribal enfeksiyon ya da nezle gibi viral enfeksiyonlardan sonra şiddetli kulak ağrısı ile başladığını anlatan Dr. Yorulmaz, “Takiben huzursuzluk ve ateş gelişir. İşitme normale yakındır. Gribal enfeksiyon sonucunda çocuğunuzda sebebi belli olmayan huzursuzluk, ateş ve ağlama nöbetleri görürseniz akut otitis mediadan şüphelenip hekiminize götürün. Tedaviye başlanmadığı takdirde kulakta akıntı başlar. Bize sıkça sorulan bir soru da çocuğun kulakla oynamasının ne anlama geldiğidir. Her kulakla oynama orta kulak enfeksiyonu belirtisi değildir. Eğer üst solunum yolu enfeksiyonu sonrası çocuğunuz kulağını çekiştiriyor ve daha şiddetli kaşıyorsa bu bir orta kulak enfeksiyonu belirtisi olabilir” diye konuştu.

SERÖZ OTİTİS MEDİA (ORTA KULAK NEZLESİ)
Seröz otitis medianın (orta kulak nezlesi ) ağrı yapan bir orta kulak iltihabı olmadığını anlatan Dr. Yorulmaz, “Bu nedenle sinsi seyreder. Orta kulak nezlesi işitme kaybı, kulakta dolgunluk hissi, bazen uğultu yapan rahatsızlıktır. Bu sık üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren, alerjik bünyeli, geniz eti büyük olan çocuklarda daha fazla görülür. Aile, çocuğunun televizyonu yakından izlediğini ya da sesini açtığını fark eder. Eğer çocuk televizyonu yakından izliyorsa, konuşmasında teklemeler başlamışsa, şüphelenip hekimine götürülmelidir” dedi.

KIŞ MEVSİMİNDE DAHA SIK GÖRÜLÜR
Her iki orta kulak enfeksiyonu da kış aylarında daha sık görüldüğünü dile getiren Dr. Arif Yorulmaz, “Kış mevsimine girdiğimiz bu günlerde orta kulak enfeksiyonları açısından dikkatli olunmalı ve söylediğimiz belirtiler olduğunda en kısa sürede hekime başvurmalıdır. Sonuçta her iki enfeksiyonda tedavi mümkündür. Geç kalınırsa cerrahi müdahale gerekebileceği unutulamamalıdır” dedi.

İLETİŞİM İÇİN:
ADRES: BAHÇELİEVLER MAHALLESİ 3007 SK NO:23 DENİZLİ
TEL: 264 44 11 – 444 63 14
www.saglikhastanesi.com.tr
info@saglikhastanesi.com.tr
facebook / Denizli Özel Sağlık Hastanesi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı