REKLAMI GEÇ

Göz çevresi estetiğinde alternatif öneriler

Göz çevresi estetiğinde alternatif öneriler

Özel Denizli Tekden Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Saka, plastik cerrahinin göz çevresi estetiğinde geniş bir yelpazede alternatifler sunduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Temmuz 2015 Çarşamba, 16:31

Op. Dr. Onur Saka, göz ve kaşlara bakarak kişinin üzgün, sinirli, sevimli, çekici, kızgın, şaşkın gibi sayılabilecek pek çok ruh halini anlamanın mümkün olduğunu söyledi. “Estetik girişimlerle kişinin ruh halinden bağımsız olarak ifade üzerinde olumlu değişiklikler yapmak mümkün olabilir mi?” sorusuna “evet” yanıtını veren Saka, şöyle devam etti:

“Plastik cerrahi, sadece estetik cerrahi dalı ile değil aynı zamanda yeniden yapılandırmayı ifade eden rekonstrüktif cerrahi dalı ile de göz çevresinde operasyonlar gerçekleştiren bir ana bilim dalı. Geçirilmiş kazalardan sonra veya kanser tedavilerinden sonra göz çevresi onarımlarını yapan plastik cerrahi, estetik amaçlı da bu bölgede çok önemli değişiklikler yapabilmektedir. Estetik cerrahi açısından yapılabilen bu işlemlerin bir kısmı dolgu ve botoks uygulamaları ile gerçekleştirilirken, bir kısmı da ameliyatlarla elde edilmektedir.

Kaşların şekillendirilmesinde botulinum toksin ile kuyruk kısmının kaldırılması, yüksek olan orta kısmının indirilmesi ve kaş şeklinde daha çekici gözüken bir yapı elde edilmesi mümkün. Botulinum toksinin kaş şekillendirmede uygun şekilde kullanılabilmesi elbette çok iyi bir anatomi bilgisi gerektiriyor.

Kaş ve üst göz kapağının daha genç ve güzel gözükmesini sağlamada dolgu uygulamaları da önemli bir yer tutuyor. Üst göz kapağının dolgunluğu her zaman arzu edilen bir özellik olarak ortaya çıkıyor. Yaşla birlikte yağ dokusunun azalması ve alttaki kemiklerin daha belirgin olarak izlenmesi yaşlı bir görüntüye neden olmakta.

Dolguların özellikle üst göz kapağının dış kısmına doğru kullanılması bu bölgenin daha genç ve dinamik gösterilmesinde etkinliği yüksek. Üst göz kapağı dolgusu sadece üst göz kapağına dolgunluk sağlamakla kalmamakta, aynı zaman da kaşa alttan verdiği destekle yıllar içerisinde kaşın aşağıya doğru inmesini yavaşlatmakta ve hatta bir miktarda kalkmasına yardımcı olmaktadır.

Üst göz kapağı ameliyatları, fazla derinin alınmasıyla kişiye daha genç bir görüntü, kadınlara ise göz makyajı kolaylığı sağlar. Bu ameliyattan sonra geriye tam kıvrıma oturan ve çoğu zaman belli belirsiz bir ince çizgi halini alan bir iz kalır. Alt göz kapağında durum biraz daha farklıdır. Bu ameliyatta tam kirpiklerin altından yapılan bir kesi ile girilebilir. Buradan hem yağ torbalarına hem de fazla deri varsa buna müdahale etme fırsatı olur.

Görüldüğü gibi plastik cerrahi dağarcığında irili ufaklı pek çok girişimi barındırmakta ve göz çevresi estetiğinde geniş bir yelpazede alternatifler sunmaktadır. Bireyin yapılacak analizi ile nelere ihtiyaç duyduğu, nasıl bir görüntü elde etmek istediği belirlendikten sonra atılacak adımlar belirlenmelidir. Plastik cerrahi ruhunuzu değiştiremese de onun aynası olan gözlerinizi daha güzel ve çekici kılabilecek tekniklere sahiptir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı