REKLAMI GEÇ

Polat: Domuz gribi korkutmamalı

Polat: Domuz gribi korkutmamalı

Özel Denizli Tekden Hastanesi Başhekimi Dr. Yusuf Polat, son dönemlerde domuz gribiyle ilgili bir panik havasının olduğunu belirterek, bunun geçmişten salgın hastalıklardan gelen toplu ölümler nedeniyle oluştuğunu ve insanların genlerine işlediğini söyledi. Polat, önlem alınması ve tedavi prosedürlerinin eksiksiz uygulanması halinde korkulacak bir hastalık olmadığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2016 Salı, 13:16

Özel Denizli Tekden Hastanesi yönetimi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Program yoğunluğu nedeniyle organizasyonu iki gün gecikmeli yaptıklarını belirten Özel Denizli Tekden Hastanesi Başhekimi Dr. Yusuf Polat, basın mensuplarıyla yol arkadaşı olduklarını söyledi. Sağlık ve basın sektörünün benzerlik taşıdığını anlatan Polat, her ikisinde de mesai mefhumunun olmadığını, sürekli tetikte bulunmak gerektiğini anlattı.

tekden-basin-kahvalti-icc

TOPLUMDA PANİK HAVASI VAR
Her yıl ocak döneminde hastanelerde ciddi bir yoğunluğun yaşandığını, bunun nedeninin de mevsim değişikliğine bağlı rahatsızlıkların artması olduğunu anlatan Polat, son dönemlerde ülke gündemini meşgul eden domuz gribi vakalarına ilişkin değerlendirmeler de yaptı.

tekden-basin-kahvalti-ic

Polat, “Mevsimsel gripler artık sıradan. Domuz gribini de bundan ayırmamak gerekiyor. Önemli olan erken teşhisi ve tedavi süreciyle birlikte önlemlerin de eksiksiz alınabilmesi. Bu hastalıkla ilgili risk grubunda bulunan hastaların daha temkinli olması gerekiyor. 65 yaş üstü hastalar mutlaka mevsimden önce grip aşısı yaptırmalı” dedi.

Toplumda oluşan domuz gribi korkusunun temelinde tarih boyunca gelen ve toplu ölümlere yol açan salgın hastalıkların yattığını dile getiren Polat, kendi kurumlarında kontrol dışı bir olgunun yaşanmadığını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı