REKLAMI GEÇ

Şeker hastalarına yaz uyarısı

Şeker hastalarına yaz uyarısı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan hava sıcaklıkları bazı hastalıklar için risk taşıdığı gibi tüketilen yiyecekler de sağlığı bozabiliyor. Özellikle şeker hastalarını uyaran uzmanlar, yaz meyveleri ve dondurma tüketiminin de doktor kontrolünde olması gerektiğini belirttiler

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Haziran 2014 Çarşamba, 13:58

Denizli Tekden Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Uz. Dr. İbrahim Özde, şeker hastalarını yaz aylarında beslenmeleri konusunda uyardıb

UZMANDAN TAVSİYELER
Uz. Dr. İbrahim Özdeş, hava sıcaklığının artmasıyla birlikte vücudun sıvı kaybı kış aylarına göre hemen hemen iki kat arttığını belirterek, “Bu nedenle insan vücudunda halsizlik, fenalık hissi, kas ağrıları, kramplar hatta kalpte ritim bozuklukları gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bunun için diyabet hastalarının sıvı alımlarını mümkün olduğunca arttırmaları ve beslenmelerine çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Uzun süre aç kalmamalı, bir kerede çok fazla yemek yememeliler. Gerek insülin, gerekse oral olarak şeker düşürücü ilaç kullanan hastaların bu ilaçların etkilerinin maksimum olduğu dönemlerdeki ara öğünlerini atlamamaları çok önemlidir” dedi.

BU GIDALARA DİKKAT

Yaz mevsiminde şeker hastalarının sıkça karşılaştığı durumun lezzetli yaz meyvelerinin ve dondurmanın sık ve bol tüketilmesi sorunu olduğunu söyleyen Uz. Dr. İbrahim Özdeş, Kalorisi ve şeker düzeyi yüksek olan yaz meyvelerinin tüketiminin doktor kontrolünde olması gerektiğini vurguladı.  Özdeş, kontrollü tüketilmesi gereken meyveleri şöyle sıraladı:

“ Üzüm, incir, kavun ve diğer tüm meyveler doktor tavsiyesine göre tüketilmelidir. Meyveler çok miktarda tüketildiğinde kan şekerinde yüksekliğe ve buna bağlı rahatsızlıklara yol açabilir. Yaz aylarının en lezzetli yiyeceği dondurma da maalesef kan şekeri ayarını bozan yiyeceklerden birisidir. Ancak şekersiz üretilmiş diyet dondurmaların doktor kontrolünde ve diyet değişim listesi ile kalorisi hesaplanarak kullanımı mümkün olabilir.”

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı