REKLAMI GEÇ

Sığ suya balıklama atlamak sakat bırakıyor

Sığ suya balıklama atlamak sakat bırakıyor

Havalar iyice ısındı, yaz sıcağı kavuruyor. Sıcak havanın etkisini azaltmak isteyenler ise soluğu deniz kıyısı, gölet ve havuz gibi yerlerde alıyor. Ancak uzmanların bir uyarısı var: Ölüm tehlikesi yaşamak ve sakatlıkla karşı karşıya kalmak istemiyorsanız, derinliğini bilmediğiniz sulara balıklama atlamayınız!

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2014 Perşembe, 15:09

Özel Denizli TeProf.Dr.-Bayram-Çırak-ickden Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Bayram Çırak ve Op. Dr. Yurdaer Doğu, denize ve derinliği belli olmayan sulara yüksekten atlamanın büyük risk taşıdığını, hatta kalıcı felçlere dahi sebep olabileceğini söyledi.

Serinlemek için deniz, göl veya havuzlara girenler için en büyük tehlikenin halk arasında “balıklama atlayış” olarak bilinen yüksekten atlama olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bayram Çırak,“Derinliği olmayan sulara yüksekten atlamak büyük bir risk. Suya atlarken yapılan bir hata boyun kemiğinin kırılmasına, ardından da omurilik yaralanmasına neden olabilir. Balıklama atlamak, su derinliği iki metreden az ise oldukça tehlikelidir. Başın elden önce suyun tabanına çarpması nedeniyle boyun kemiklerinde kırılmalar oluşabilir. Kırık, omurga içinden geçen omuriliği zedeleyebilir ve çoğu zaman kopartabilir. Omurilik hasarlarının en tehlikeli olduğu yer boyun bölgesinde olanıdır ” dedi.

RİSK ALMAYIN!Op.Dr.Yurdaer-Doğu-ic
Op. Dr. Yurdaer Doğu ise, başın ani olarak suyun tabanına çarpması ile ani ölümlermeydana gelebildiğine veya ömür boyu kalacak felçlere yol açtığınadikkat çekerek, “Derinliği ve taban yapısı tam bilinmeyen sulara dalarak girmekten kaçınmalıyız. Bulanık göl suları ve sonradan doldurulan kıyılarda risk oldukça yüksektir. Özellikle taş ve kaya gibi zemin yapısı düzensiz sulara balıklama dalmanın büyük risk taşır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı