REKLAMI GEÇ

TEKDEN ÇAL’DA KALP HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

TEKDEN ÇAL’DA KALP HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

Denizli ve bölgeye hastalıkların tedavisinde erken tanının önemli olduğunu anlatmak için Özel Denizli Tekden Hastanesi’nin başlattığı ‘Çare Erken Tanıda’ adlı sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Çal’da kalp ve damar hastalıkları anlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2014 Perşembe, 10:13

Denizli ve civar illerdeki her insana sağlık tüyoları sunan Tekden Hastanesi, en son üzümü ile dünyaca meşhur Çal ilçesindeydi. Tekden Hastanesi hekimlerinden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Kaya’nın kalp hastalıkları ile ilgili gerçekleştirdiği sunuma ilçede yaşayan çok sayıda kadın ve erkek katıldı.

“KALP SAĞLIĞI İÇİN TUZ TÜKETİMİNİN SINIRLANDIRILMASI GEREKİYOR”
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Kaya’nın 1 saat süren bilgilendirme toplantısında özellikle aşırı tuz tüketiminin zararları konuşuldu. Dr. Kaya “Aşırı tuz tüketimi başta kalp rahatsızlıkları olmak üzere pek çok ciddi hastalığa zemin hazırlıyor. Kalp sağlığı için tuz tüketiminin sınırlandırılması gerekiyor” dedi. Kalp hastalıklarında egzersiz yapmanın da önemine dikkat çeken Dr. Kaya “Doktorunuz egzersiz yapmanızı önerdiyse bu tavsiyeye elinizden geldiği kadar uymalısınız. Çünkü fiziksel olarak aktif olmayan kişilerde sağlık sorunları daha çok ortaya çıkmaktadır” diye ekledi.
Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık ise, “Sağlığınıza gereken ehemmiyeti vermeye çalışın, çünkü biz insanların sahip olduğu en güzel şey sağlığı ve sıhhati. Sağlığımızı kaybetmeden önce neler yapmamız gerekiyorsa uygulamamız gerekiyor. İlçelerimizde yaşayan insanlarımız hastanemize gelerek bizlerle her koşulda temasa geçiyor ama bu defa biz onlara misafir olduk ve uzman hekimlerimizle birlikte sağlıkları için çalışıyoruz. İlçeye geleceğimizi günler öncesinden duyup bizleri en samimi duyguları ile karşılayan Çal halkına teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

ÇAL HALKINA TANSİYON ÖLÇÜMÜ YAPILDI
Sunumun ardından Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Kaya’ya soru sorma imkânı bulan Çal halkının, Tekden Hastanesi hemşireleri tarafından tansiyon ölçümü de yapıldı. Tansiyonu kritik görülen kişilerle özel görüşmeler yapan Dr. Murat Kaya neler yapılması gerektiğini aktardı.

“ÇAL’DA BİR SONRAKİ EĞİTİM ŞEKER HASTALIĞI ÜZERİNE OLACAK”
Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık ve Dr. Murat Kaya’yı makamında ağırlayan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise Tekden Hastanesi çaldığımız bir kapıydı. Bundan sonrası için evimiz gibi olacak. İlçemizin sağlığı için neler yapılacaksa Tekden Hastanesi ile görüşmeler yapmaya devam edeceğiz” dedi. Cemal Işık ise; ilçe belediyeleri ile kurdukları bu dostluğu daim kılmak için bilinçlendirme projelerinin devamının geleceğini ve Çal’da yapılacak öncelikli konferansın şeker hastalığı ile ilgili olacağını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı