REKLAMI GEÇ

TEKDEN, MEME KANSERİNİ ANLATACAK

TEKDEN, MEME KANSERİNİ ANLATACAK

Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı Etkinlikleri çerçevesinde Özel Denizli Tekden Hastanesi de ‘Çare Erken Tanıda’ projesiyle binlerce kadına ulaşarak meme kanserinde erken tanıyı vurgulayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2014 Cumartesi, 13:52

Özel Denizli Tekden Hastanesi, her 8 kadından 1’inin taşıdığı meme kanseri riskini en aza indirmek için 13-19 Ekim tarihleri arasında Teraspark Avm’de meme kanserinde erken tanı standı kurarak kadınları erken tanının önemi noktasında bilinçlendirmeyi hedefliyor.

A’DAN Z’YE MEME KANSERİ
Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Namık Özkan da 17 Ekim 2014 Cuma günü saat 16.00’da TerasparkAkademi salonunda ‘Meme Kanserinde Erken Tanı’ başlıklı sunumla Denizlili kadınları bilgilendirecek.

Türkiye’de her 8 kadından 1’inde meme kanserinin görüldüğünü ve bu sorunun sosyal bir sorun olarak algılanması gerektiğini belirten Özel Denizli Tekden Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Polat, “Günümüzde meme kanserinin görülme sıklığı eski yıllara göre daha da artmaktadır. 1970’lerde her 18 kadının birinde, 1980’de her 13 kadının birinde, 1990’da her 10 kadından birinde meme kanseri görülmeye başlamıştır. Meme kanserinde mortalite oranını düşürmek ve uzun yaşam süresi elde etmenin en iyi yolu erken tanı ve tedavidir.ic-yusuf-polat Her geçen gün meme kanseri taramaları ülkemiz genelinde artarak devam etmektedir.2013 yılında 1 milyon 700 bine yakın kadın taramadan geçmiştir. Bu artış mamografi çekim sayısında bir önceki yıla göre % 63’lük artış ile sağlanmış olup bu sayede meme kanserinde olguların %75’inde erken evrede (evre 0,1 ve 2) yakalanmıştır. Bu durum da meme kanserinde tedavi şansı sağlamıştır. Son 20 yıldaki çalışmalar, mamografi ile yapılan toplum taramalarının, kadınlarda meme kanseri mortalitesini % 30-50 kadar düşürdüğünü kanıtlamıştır. Meme kanseri bireysel olarak algılanmamalıdır. Bir kadın hasta olduğunda yaşanan tüm süreçler aile fertlerini ve yakın çevreyi de derinden etkiler. Senin, benim, onun, kısacası hepimizin başına gelebilecek bir hastalık meme kanseri. Toplumumuzda özellikle kadınlar kendi sağlık sorunlarını hep öteliyor. Çevremizde bedenindeki farklılığı anlamasına rağmen, bir hekime başvurup tedavi olmak yerine, eşini kaybetme korkusu ve sosyal imkânsızlıklar sebebiyle durumunu görmezden gelenler var.İşte tüm bu yanlış yargıları hafızalardan silmek için Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı Etkinlikleri kapsamında Tekden Hastanesi olarak bizler de toplum sağlığı yararına başlattığımız ‘Çare Erken Tanıda’ projesi ile meme kanserinde erken tanı ve tedavi sağlanması için binlerce Denizlili kadınlarımıza muayene tekniklerini ve tanıda kendi üzerine düşeni öğretmeyi hedefliyoruz. Denizli’de çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren birçok kurumu ziyaret ederek bayan çalışanlara meme kanserinde erken tanının önemini anlattık. Projemizin ikinci ayağı ise Teraspark’ta gerçekleşecek. 13-19 Ekim tarihleri arasında TerasparkAvm’deki erken tanı standımıza ve 17 Ekim’de akademi salonunda gerçekleşecek seminerimize tüm kadınlarımızı bekliyoruz” dedi.

“BÖLGE İNSANININ SAĞLIĞINDAN BİZLER SORUMLUYUZ”
Denizli ve bölgenin sağlığını göz ardı edemeyeceklerini belirten Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık ise 12 yıldır Denizli’de birçok sosyal sorumluluk projesi ürettiklerini ve böylece insan sağlığına verdikleri değeri gösterdiklerini söyledi. ic-cemal-isikIşık, “Bu konudaki duyarlılığımızı her kesime, kitleye aktarmaya çalışıyoruz. Kanser gerçekten dünyanın bölümler arasında birinci sıradaki hastalığı. Rakamları incelediğimizde ölümlerin birinci nedenleri arasında meme kanseri yer alıyor. Hem bilimsel çalışmalarda, hem de birçok kesimden kurumla el ele, birlikte kanserle baş edebileceğimizi biliyoruz. Son projemizle de binlerce kadınlara ulaşarak meme kanseri ile tanışmamaları için çaba veriyoruz. Hastanemiz bölgenin sağlığını sağlamakta kendine bir sorumluluk üstlenmiş ve birçok faaliyetler ile de bunu ispatlamıştır. Hastane yönetimi olarak bizler ve hekimlerimiz insan sağlığı için daha neler yapabilirizin derdindeyiz. İlerleyen tarihlerde yine çağımızın tehlikesi olan birçok hastalık için hekimlerimizle birlikte projeler üretmeye, insanlarımıza faydalı olmaya devam edeceğiz. “ diye ekledi.

Tekden Hastanesi, Teraspark AVM’de bir hafta boyunca yer alacak erken tanı standını ziyaret eden kadınlara meme kanserinin simgesel rengi olan pembe renkle tasarlanmış saç taçları hediye ederek kadınların bu hastalıkta yalnız olmadıklarını da gösterecek. Ayrıca stantta bilgilendirme aracı olarak i broşürler yer alacak ve Tekden Hastanesi personelleri de gerekli bilgilendirmeyi yapacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı