REKLAMI GEÇ

Tekden uzmanından beyin tümörü uyarısı

Tekden uzmanından beyin tümörü uyarısı

Özel Denizli Tekden Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yurdaer Doğu, beyin tümörlerine ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Eylül 2016 Pazartesi, 09:22

Beyin tümörlerinin yeni doğan çocuklar dâhil olmak üzere tüm yaş dönemlerinde görülebileceğini belirten Özel Denizli Tekden Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yurdaer Doğu, beyindeki normal hücrelerin anormalleşerek büyümesi sonucunda kötü huylu ve iyi huylu olarak kitleleşen yapıların beyin tümörleri olarak nitelendirildiğini kaydetti. Op. Dr. Yurdaer Doğu, “Bu sonradan meydana gelen kitle kafatası içi basıncının artmasına sebep olarak beyin üzerine baskı yapmaya başlar ve birtakım olumsuz belirtiler gösterir” dedi.

BELİRTİLERİ NELERDİR?
Beyin tümörü belirtilerinin, tümörün boyutuna, tipine ve yerleşimine bağlı olduğunu anlatan Op. Dr. Yurdaer Doğu, “Tümörün bir sinire baskı yapması veya beynin belli bir alanına zarar vermesi ile belirtiler ortaya çıkabilir. Belirtiler, beyin şişliği veya kafa içinde sıvı arttığında da oluşabilmektedir” diye konuştu.

tekden-beyin-tumoru-1

Beyin tümörlerinin en sık rastlanan belirtilerini de anlatan Op. Dr. Yurdaer Doğu, “Baş ağrıları, mide bulantısı veya kusma, konuşma, görme veya işitmede değişiklikler, denge ve yürüme problemleri, duygu durum, kişilik veya konsantre olma yeteneğinde değişiklikler, hafıza problemleri, kas seğirmesi veya kasılması, kol veya bacaklarda hissizlik, güçsüzlük veya karıncalanma en yaygın belirtilerdir. Bunlar bir beyin tümörünün kesin belirtileri değildir. Başka durumlar da bu belirtilere neden olabilir. Belirtileri olan kişiler mümkün olduğunca çabuk doktora gitmelidirler. Problemi sadece uzman bir doktor teşhis ve tedavi edebilir” dedi.

BEYİN TÜMÖRLERİ NASIL TEŞHİS EDİLİR?
Bu belirtileri yaşayanların mutlaka uzman bir hekime başvurması uyarısında bulunan Dr. Doğu, “Doktorların beyin tümörü teşhisini koyabilmesi için birkaç test yapmak durumundadırlar. Yapılan testlerin sonucunda beyin tümörü teşhisi konulmuş hastayı daha kapsamlı testlere tabi tutarak iyi huylu tümör, kanserli tümör, hangi derecede bir tümör gibi çeşitlerini araştırır” dedi.

BEYİN TÜMÖRÜ TEŞHİSİ KONULMASI İÇİN HANGİ TESTLER YAPILIR?
Beyin tümörü teşhisi konulabilmesi için bazı testlerin yapılması gerektiğini ifade eden Op. Dr. Yurdaer Doğu, nerolojik muayene, BT (Bilgisayarlı Tomografi) veya MR, kontrastlı MR (Renkli MR), PET (Pozitron Emisyon Tomografisi), biyopsi ile tanı konur. Sonuca göre de operasyon planlanır” dedi.

İLETİŞİM İÇİN
444 555 6
Adres : Murat Dede Mahallesi Karcı Yolu Caddesi 29 Ekim Bulvarı No: 57 / DENİZLİ
Telefon :0258 241 33 30
www.tekdenhastaneleri.com
facebook.com/TekdenDenizliHastanesi
twitter.com/tekdendenizlih
instagram.com/tekdendenizlih/

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı