REKLAMI GEÇ

Tekden uzmanından meme kanseri uyarısı

Tekden uzmanından meme kanseri uyarısı

Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Namık Özkan, dünyada her yıl 450 bin kadının meme kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, meme kanserinde asıl tehlikenin ihmal olduğunu söyledi. Doç. Dr. Özkan, erken teşhisin hayat kurtaran tedaviyi mümkün kıldığını kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2016 Salı, 13:06

Ekim, Meme Kanseri Farkındalık Ayı. Ay boyunca meme kanseri ile ilgili etkinlikler yoğunlaşıyor, bu konuda farkındalık yaratacak projelere ağırlık veriliyor.

Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Namık Özkan ile meme kanseri hakkında konuştuk. Doç. Dr. Özkan, meme kanseri, hastalığın belirtileri, teşhis ve tedavi yöntemlerine ilişkin ayrıntılı bilgiler verdi.

denizli-meme-kanseri-tekden-hastahesi-1

“ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR”
Denizlihaber.com: Meme kanseri hakkında birçok şey duyuyoruz ama doğruluğu kanıtlanmış olan tek şey, bu kanser türünde erken teşhisin çok önemli olması… Siz neler söylemek istersiniz?

Doç. Dr. Namık Özkan: Dünyada her yıl yaklaşık 450 bin kadın meme kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Kadınlarda erkeklere göre çok daha sık görülen meme kanserinde erken teşhis hem meme koruyucu cerrahi şansı doğuruyor, hem de hayat kurtarıcı bir tedaviyi mümkün kılıyor. Günümüzdeki tedavi yöntemleriyle uzun yaşam sürelerine ulaşılan bu hastalık grubunda, memenin korunarak radikal cerrahi tedavilerinin uygulanabiliyor olması bir kadın için çok önemli. Gerçekleştirilen meme kanseri farkındalık çalışmaları ile kadınların bilgi seviyeleri yükselse bile, erken teşhiste çok önemli bir rol oynayan mamografik tarama, hekim muayenesi ve kendi kendini muayene etme çoğu zaman ihmal ediliyor.

“AĞRISIZ VE BÜYÜYEN KİTLEYE DİKKAT”
Denizlihaber.com: Meme kanserinde bayanlar hangi şikâyetlere dikkat etmeli?

Doç. Dr. Namık Özkan: Meme kanserinin en sık rastlanan belirtisi memede ağrısız, zamanla büyüyen bir kitlenin hissedilmesi. Hastaların çok azında ağrı belirtisi de görülebiliyor. Daha nadir olarak memede çekintiler, deride kalınlaşma, şişlikler, deride tahriş ya da bozulmalar ve meme ucunun hassaslaşması veya içe dönmesi gibi belirtiler de olabiliyor. Sanılanın aksine, ağrı ve kanlı akıntı ileri evrelerde ortaya çıkıyor.

denizli-meme-kanseri-tekden-hastahesi-2

“RUTİN TARAMA TESTLERİ ATLANMAMALI”
Denizlihaber.com: Meme kanserinde koruyucu önlemler almak için neler yapılmalı?

Doç. Dr. Namık Özkan: Ailesinde kanser öyküsü olmayan ve standart risk grubunu oluşturan kadınlarda 20 yaşından itibaren aylık kendi kendine meme muayenesine başlanması; 35 yaşından itibaren yıllık klinik meme muayenelerinin hekim tarafından gerçekleştirilmesi gerekiyor. 40 yaşından sonra 2 yılda bir, 50 yaşından itibaren ise her yıl mamografik tarama testlerinin başlatılması erken tanı için son derece önemli.

İLETİŞİM İÇİN
444 555 6
Adres : Murat Dede Mahallesi Karcı Yolu Caddesi 29 Ekim Bulvarı No: 57 / DENİZLİ
Telefon :0258 241 33 30
www.tekdenhastaneleri.com
facebook.com/TekdenDenizliHastanesi
twitter.com/tekdendenizlih
instagram.com/tekdendenizlih/

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı