REKLAMI GEÇ

Tekden uzmanlarından bayram tavsiyesi

Tekden uzmanlarından bayram tavsiyesi

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Özel Tekden Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Özdeş ve Beslenme ve Diyet Uzmanı Meryem Güç’ten tatlı tüketimi konusunda uyarı. Uzmanlar, Ramazan ayı boyunca formunu koruyanların bayramda ne yapması gerektiğini anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Haziran 2016 Salı, 12:35

Şeker Bayramı olarak bilinen Ramazan Bayramı’nda şeker ve tatlı tüketiminin yanı sıra kızartma, hamur işleri, gazlı veya alkollü içeceklerin tüketimi de artış gösteriyor. Sağlıklı beslenmeye dikkat edenler, diyet yapanlar, ideal kilosuna kavuşmak isteyenler için de bu özel günlerin kabusa dönüşmemesi için yapılması gerekenleri, Özel Tekden Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Özdeş anlattı.

Ramazan geleneği olarak zengin sofralar ve ziyaretlerde bolca ikram edilen tatlı, çikolata, şeker ve hamur işleri ikram edildiğini belirten Dr. Özdeş, “Biliyoruz ki yağlı ve şekerli gıdaların fazla miktarda tüketilmesi kalp, tansiyon ve şeker hastalığı gibi kronik hastalarda ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Ayrıca beslenmeye dikkat edilmediği takdirde bu dönem sindirim sistemi rahatsızlıkları ve kilo problemlerinin oluşabileceği bir dönemdir” dedi.

”SÜTLÜ TATLILARI TERCİH EDİN”
Özellikle 0-12 yaş arası çocukların bayramda çok fazla çikolata ve şeker tüketmemeleri gerektiği konusunda aileleri uyaran Özdeş, yetişkinlere de tavsiyelerde bulundu.

Dr. Özdeş, “Tatlı tüketme isteği varsa sütlü tatlıları öneriyoruz. Şerbetli tatlılardan uzak durulmalı. Bayramda her gittiğimiz yerde tatlıyla beraber kahve ikram ediliyor. Günde 2 fincan kahveden fazlasını içindeki kafeinden dolayı bayramda da olsa önermiyoruz. Bu da kalp damar hastalığı için dikkat edilmesi gereken bir husustur. Ayrıca gastrointestinal (mide ve bağırsak) sistemin daha sağlıklı çalışması için süt ve yoğurt tüketimi de ihmal edilmemeli” dedi.

KİLOSUNA DİKKAT ETMEK İSTEYENLER NE YAPMALI?
Kilosuna dikkat edenler ve formunu korumak isteyenlerin Ramazan Bayramı’nda da dengeli ve sağlıklı beslenmeye devam etmeleri gerektiğini belirten Diyetisyen Meryem Güç ise, “Bu hafta aşırıya kaçmadan yapacakları küçük kaçamakları bir sonraki öğünü dengeleyerek veya egzersiz yaparak kilo problemine dönüşmeden zararsız bir şekilde atlatabilirler” dedi.

denizli-tekden-ramazan-hafif-tatlilar-tercih-edilmeli-ic
“SIVI TÜKETİMİNE MUTLAKA DİKKAT EDİLMELİ”
Ramazan’da su tüketimi alışkanlığı değiştiği için normal düzene geçme sürecinde gün içinde su içmenin unutulabileceğini vurgulayan Meryem Güç, “Günlük sıvı tüketimine de mutlaka dikkat etmek gerekiyor. Kişiden kişiye günlük sıvı ihtiyacı değişmekle birlikte, ortalama 8 ile 10 bardak yeterli olacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı