REKLAMI GEÇ

Tekden’den Ak Partili kadınlara kanser eğitimi

Tekden’den Ak Partili kadınlara kanser eğitimi

Özel Denizli Tekden Hastanesi’nin, ‘Çare Erken Tanıda’ sloganıyla gerçekleştirdiği eğitim çalışmaları kapsamında Ak Parti Pamukkale İlçe Kadın Kolları üyelerine kanser hakkında bilgi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Kasım 2014 Pazartesi, 15:01

Özel Denizli Tekden Hastanesi hekim kadrosuna yeni dâhil olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Semih Mun, AK Parti İl binasında Pamukkale İlçe Kadın Kolları üyelerine ‘Rahim Ağzında Erken Teşhisin Önemi’ başlıklı sunum gerçekleştirdi. Kolay belirti vermediği için rahim ağzı kanseri ile ilgili her yıl düzenli olarak kadın doğum uzmanına gidilmesi gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Mun, “Kanser hastalıklarında erken tanı çok önemli. Çok basit bir test olan pap-smear testi ile kadınlarımıza erken tanı konuyor. Rahim ağzı kanserine HPV virüsü neden olmaktadır. Ancak kötü beslenme, bağışıklık sisteminin zayıf olması, yaşlılık, sigara kullanımı rahim ağzı kanseri nedenleri arasındadır” dedi.

Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık ise çalışmalarına aylar öncesinden başladıkları ‘Çare Erken Tanıda’ projesi ile Denizli ve bölgenin erken teşhis konusunda bilinçlenmesini hedeflediklerini söyledi.
Işık “Amacımız vatandaşlarımıza kanserde erken teşhisinin önemini anlatmak. Dünyada tüm ölüm nedenleri arasında kanserin 2. sırada yer aldığını ve kanserin 2030 yılına kadar hızla artarak 1. sıraya yükselmesi bekleniyor. Bu nedenle kanserde erken tanı her geçen gün daha da önemli hale geldi. Erken tanı ile tedavi edilebilir olduğu bilinen ve en sık görülen 3 kanser türüne karşı tüm halkımızı mücadelemize ortak olmaya davet ediyoruz. Meme ve rahim ağzı kanserleri erken tanı ile yüzde 100 tedavi edilebiliyor. 40 yaşını geçen her kadının yılda en az bir kez, gençlerin ise 2-3 yılda bir kontrole gitmelerinin önemini hem hastane yönetimi olarak bizler hem de hekimlerimiz sürekli vurguluyor. Halkımızın sağlığından bizler sorumlu isek; bu tür projeleri yapmak da bizlerin görevi. Eminim ki Denizli, artık kanserden korkmayacak, aksine tedavi için gerekli tüm yollara başvuracak ve kanserle mücadele edecektir. Çalışmalarımıza karşı duyarlı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı