REKLAMI GEÇ

Tekden’den “Hoş geldin Bebek” eğitimleri

Tekden’den “Hoş geldin Bebek” eğitimleri

Denizli Özel Tekden Hastanesi ‘Hoşgeldin Bebek’ eğitimleri ile topluma bilinçli anne- babaları topluma kazandırmayı hedefliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2015 Perşembe, 14:17

Tekden Hastanesi Eğitim Direktörü Yenidoğan Uzmanı Doç.Dr. Osman Öztekin’in konuşmacı olarak yer alacağı eğitimler yıl boyunca düzenli olarak devam edecek ve Tekden Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.

Yenidoğan Uzmanı Doç.Dr.Osman Öztekin bu eğitimlerin amacının yenidoğan döneminde bilgi eksikliği sonucu bakım ve uygulamada yapılan yanlışlıklar neticesinde ortaya çıkan ileriye dönük ciddi sorunların önüne geçmek olduğunu söyledi. Öztekin, “Sağlıklı bir yaşamın temelleri yenidoğan döneminde atılmaktadır. Yenidoğan döneminde bilgi eksikliği sonucu bakım ve uygulamada yapılan yanlışlıklar çoğu zaman ileriye dönük ciddi sorunlara yol açabilmekte ve ailede belirgin stres kaynağı olmaktadır. Dünyaya gözlerini açan bebeğin beslenmesinden uykusuna kadar tüm aktiviteleri bilinçli takip gerektirmektedir. Bununla birlikte çoğu zaman sağlıklı bir bebek için normal olan bulgular ‘sorun’ gibi algılanmakta ve yapılan geleneksel uygulamalar sonrası bebekler ciddi zarar görebilmektedir” dedi.

Bilinçli aileler yetiştirmek adına gerçekleştirecekleri projenin sağlıklı toplumun temellerini atmayı amaçladığını belirterek, “Bu eğitim toplantıları ile amaçladığımız sağlıklı bir yenidoğanın günlük bakımı hakkında aileleri bilgilendirmek; gereksiz ve yanlış uygulamaların önüne geçmek, ne zaman ne yapması gerektiğini bilen anne-babaları topluma kazandırmaktır” dedi.

Tekden Hastanesi ‘Hoşgeldin Bebek’ eğitimi toplantısında; bebek beslenmesi, yenidoğan cilt bakımı, uyku düzeni, göbek bakımı, gaz sancısı ve yenidoğan bebek bakımında merak ettiğiniz birçok konu hakkında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Yenidoğan uzmanı Doç. Dr. Osman Öztekin tarafından bilgi verilecek. Ayrıntılı bilgi için 0 (258) 241 33 30 numaralı telefonu arayabilir, www.tekdenhastaneleri.com adresinden detayları görebilirsiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı