REKLAMI GEÇ

Varis yaşam kalitesini bozuyor

Varis yaşam kalitesini bozuyor

Her iki kişiden birinde görülen sağlık sorunu olan varisin en önemli etkisi, yaşam kalitesini olumsuz etkilemesi. Yoğun ağrı, yanma, kaşınma ve şişlik yaşanan sorunların en belirgin olanları. Peki varis bir kader mi? İnsanlar varis ve etkileriyle yaşamak zorunda mı? İşte tüm bu soruların yanıtlarını Özel Denizli Tekden Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. M. Cumhur Tenekeci verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mart 2016 Salı, 08:30

Özel Denizli Tekden Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. M. Cumhur Tenekeci, varis hastalığı ve tedavi yöntemleri ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Varisin, toplumda çok sık görülen bir toplardamar hastalığı olduğunu belirten Op. Dr. M. Cumhur Tenekeci “Bacaklarda deri altında çoğunluğu gözle görülebilen ya da parmak dokunuşuyla hissedilebilen kıvrıntılı toplardamarın genişledenizli-tekden-kalp-damar-cerrahisi-cumhur-tenekeci-2mesi” olarak tanımladığı varisin görülme sıklığının da yoğun olduğunu söyledi.

Op. Dr. M. Cumhur Tenekeci, “Her iki kişiden birinde kılcal varis, 5-6 kişiden birinde de büyük varisler vardır. Varisi değerlendirirken ve tedavi planlarken varisi çeşitlerine göre değerlendirmek gerekir” dedi.

VARİS BELİRTİLERİ VE ETKİLERİ
Varis hastalığının belirtileri ve insan yaşamındaki olumsuz etkilerine ilişkin değerlendirmeler yapan Op. Dr. M. Cumhur Tenekeci, şunları söyledi:

Ağrı: “En sık rastlanan yakınmadır. Genellikle dizlerin aşağısında tüm bacağı etkilen ağrı oluşturur. Ağrı bir tek noktada ise varise bağlı olma ihtimali azdır. Genellikle yürümek gibi bacak kaslarını çalıştıran egzersizlerle, ayağı yükseltmekle ya da varis çorabı giymekle azalır.

Varis damarında ağrı: Varis damarları bazen ağrı yapabilir. Ağrı özellikle kadınlarda adet öncesi dönem ya da adet döneminde daha da belirgin hale gelir.

Ayak şişliği: Özellikle ayak bileği bölgesindedir. Dizin yukarısında pek şişlik olmaz. Bir tek noktada şişlik olmaz. Ayakta genel bir şişlik oluşur.

Yorgunluk: Özellikle çok uzun süre ayakta kalındığında normal insanlardan daha belirgin yorgunluk oluşur.

Ayaklarda ağırlık hissi: Bazı insanlarda sanki ayaklara ağırlık bağlanmış gibi bir his vardır.

Yanma ya da sıcaklık hissi: Yine diz altında belirgindir. Toplardamarlar sıcak havalarda daha belirginleştiği için yazın yanma hissi daha fazladır. Ayakları soğuk suyla yıkamak rahatlatır.

Bacaklarda kramp: Özellikle geceleri, yatınca olur.

Kaşıntı: Sadece varis olan bölgelerde olur.

Uyuşma: Özellikle ayak parmaklarında olur.

Huzursuz bacak: Varis hastalarında oldukça seyrek görülür. Huzursuz bacak sayfamızda bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.”

denizli-tekden-kalp-damar-cerrahisi-cumhur-tenekeci-1

VARİSİN TEDAVİSİ VE UYGULANAN YÖNTEMLER
Varis tedavisinde son yıllarda tıptaki gelişmelerle birlikte oldukça iyi sonuçlar alındığını ifade eden Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. M. Cumhur Tenekeci, “Varis tedavisine karar vermeden önce mutlaka bir kalp damar cerrahı uzmanının görüşü alınmalı ve dopler ultrasonografi çekilmelidir. Çünkü her varisi olan hastanın tedavi olması gerekli değildir. Yapılan tetkikler sonucuna göre eğer hastamıza çok fazla rahatsızlığa yol açmayan basit varis teşhisi konursa ilaç tedavisi, varis çorabı, iğne tedavisi, köpük ve lazer gibi çeşitli alternatif uygulamalarla kurutulma gibi bir tedavi yaklaşımı sergiliyoruz. Yine ultrason sonucuna göre daha ciddi olabileceğini düşündüğümüz ameliyatlık varislerde ise lokal veya genel anestezi uygulanarak normal cerrahi yöntemle ameliyat ya da son zamanlarda gelişme kaydeden lazer, radyo frekans ablasyon olarak adlandırılan radyo frekans dalgalarıyla varise müdahale şeklinde hastaların ameliyathaneden yürüyerek çıktığı, 4 saat sonrasında da evine gidebildiği, günlük yaşantısına çok rahat bir şekilde dönebildiği tedavi seçeneklerini uyguluyoruz. Ağrıdan hastanın hayatını tehdit edebilen toplardamar pıhtısına kadar değişen yelpazede sorunlara neden olabileceği için mutlaka hastalar hayatlarında en az bir kere kalp damar cerrahisi polikliniğine başvurmalıdır” dedi.

İLETİŞİM İÇİN:
444 555 6
Adres : Murat Dede Mahallesi Karcı Yolu Caddesi 29 Ekim Bulvarı No: 57 / DENİZLİ
Telefon :0258 241 33 30
www.tekdenhastaneleri.com
facebook.com/TekdenDenizliHastanesi
twitter.com/tekdendenizlih
instagram.com/tekdendenizlih/

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı