REKLAMI GEÇ

3 hastane “Bebek dostu yenidoğan yoğun bakım” unvanı aldı

3 hastane “Bebek dostu yenidoğan yoğun bakım” unvanı aldı

Bebek dostu hastane unvanına sahip Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne Sağlık Bakanlığı tarafından “Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım” unvanı verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2019 Cuma, 12:09

Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı “ kapsamında yapılan çalışmalardan dolayı “Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım” unvanı verildi. Bununla birlikte Denizli ve Servergazi Devlet Hastaneleri 16 ilde kamu hastaneleri arasındaki 54 bebek dostu hastane içindeki yerini aldı.

Denizli Devlet, Servergazi Devlet ve Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri yönetimlerini “Bebek Dostu Yeni Doğan Yoğun Bakım unvanı” kazandırmalarından dolayı tebrik eden İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, birer plaket verdi. Ayrıca Öztürk, “Bebeğin ilk aşısı olan anne sütü, birçok enfeksiyonun önlenmesinde önemli bir silahtır. Bu nedenle emzirmenin korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılması gerekmektedir.


Yürütmüş olduğumuz Bebek Dostu Sağlık Kurumları çalışmaları ile doğumdan sonraki ilk yarım saat içinde anne ve bebeğin buluşturulması, tensel temasın sağlanması, emme refleksinin en uygun olduğu doğumdan sonraki ilk bir saat içinde bebeğin anne sütü almasını sağlamaya çalışıyoruz. “dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı