REKLAMI GEÇ

35 yıldır bir gözü görmüyordu, operasyonla sağlığına kavuştu

35 yıldır bir gözü görmüyordu, operasyonla sağlığına kavuştu

Servergazi Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla, 35 yıldır bir gözü görmeyen 78 yaşındaki Ali Rıza Yılmaz, iki gözüyle de görmeye başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2016 Çarşamba, 12:41

Sol gözünde görememe, sağ gözünde de görme azlığı şikâyetiyle Servergazi Devlet Hastanesi’ne başvuran 78 yaşındaki Ali Rıza Yılmaz, Göz Hastalıkları Uz. Op. Dr. İbrahim Toprak tarafından muayene edildi.

denizli-servergazi-goz-ameliyati-1

Sağ gözünde katarakt oluştuğu, sol gözüne ise sivri bir cismin batmasından dolayı gözün kapandığı tespit edilen hastaya 35 yıldır görmediği sol gözünün açılabileceği, sağ gözüne de katarakt ameliyatı ile tedavi edilebileceği ifade edildi. Göz Kliniği’ne yatırılan Yılmaz, yapılan ameliyatın sonunda 35 yıldır tek gözle baktığı dünyaya tekrar iki gözüyle görmeye başladı.

Ameliyatı gerçekleştiren Servergazi Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uz. Op. Dr. İbrahim Toprak, hasta Ali Rıza Yılmaz’da yaşanan hastalığın öyküsünü ve hastaya uyguladığı işlemleri anlatı.

Dr. Toprak, “Hastamız daha önce bir kaç kez göz muayenesi olmuş sol gözüne yapılacak bir şey olmadığı söylenmiş. Yaptığım muayenede sağ gözde katarakt ve yaşa bağlı sinir değişiklikleri mevcutken; sol gözde lens kapsülünün parçalanmış olduğunu sert, parçalı katarakt ile birlikte yaygın yapışıklıklar olduğunu gördüm. Solda görme tamamen kapalıydı ve gözün sinir tabakası görülemiyordu. Sol gözüne yapılan göz ultrasonografisinde sinir tabakasının yapışık olduğu ameliyatla bunu açabileceğimizi söyledim. Gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra, hasta lokal anestezi altında ameliyata alındı. Ameliyat esnasında göz içindeki yapışıklıklar dikkatli bir şekilde açıldı, ön kapsülün parçalı olduğu görüldü, sert katarakt parçaları uzaklaştırıldı, görme aksı açıldı ve suni göz içi lensi yerleştirildi. Yaptığımız ameliyatla hastamız 3 aylık bir sürenin sonunda yüzde 70-80 düzeyinde görmeye başladı. Bu durum hastamız ve benim adıma büyük bir mutluluktur” dedi.

35 yıl sonra tekrar iki gözüyle görmenin mutluluğunu yaşayan Ali Rıza Yılmaz da, “Tarlada ot biçerken gözüme diken girmişti. O günden beri gittiğimiz doktorlar ümidimi kesmemi ve tek gözle yaşamıma devam edebileceğimi söylemişti. Servergazi Devlet Hastanesi’nde Göz Hekimi İbrahim Toprak’a geldiğimde gözümün tekrar görebileceğini söyledi ve ameliyata aldı. Aradan geçen üç ay sonunda tekrar görmeye başladım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı