REKLAMI GEÇ

4.336 anne adayına eğitim verildi

4.336 anne adayına eğitim verildi

Denizli ve Servergazi Devlet hastanelerinde 4 bin 336 anne adayına emzirme ve bebek bakımı ile ilgili eğitim verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ekim 2015 Pazartesi, 17:13

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Güneri İmren, 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, anne sütünün çocukların yaşamındaki önemine dikkat çekti. Emzirme Haftası’nın, çocukların yaşamlarının korunması için en basit yol olan anne sütü ile beslenmenin daha fazla teşvik edilmesi ve gündemde tutulmasına yardımcı olduğunu söyleyen Dr. Güneri İmren, anne sütünün bebeği birçok hastalıktan koruduğunu belirtti.

İnsanlığın başlangıcından itibaren anne sütünün yenidoğan için tek ve alternatifsiz gıda olduğunu vurgulayan Dr. İmren, “Eski Mısır Papirus kaynaklarında, Yakut Türkleri yazılarında, İslam dininde anne sütünün kutsallığına ve önemine değinilmiştir. Anne sütü ile bebeğini emziren anneler mutludurlar. Çünkü bebeklerinin büyüme ve gelişmesinden, bebeklerinin geleceklerinden emindirler. Anne sütü, yenidoğanda büyüme ve gelişme için gerekli tüm sıvı, enerji, besinleri içeren biyoyararlılığı yüksek, sindirimi kolay bir besindir. Her bebek doğduğunda mutlaka kolostrumu (ilksüt=ağız) almalıdır” dedi.

Dr. Güneri İmren, Denizli ve Servergazi Devlet hastanelerinin bebek dostu birimlerinde geride kalan dokuz ayda 4 bin 336 anne adayınaemzirme ve anne sütünün yararlarıyla ilgili eğitimler verildiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı