REKLAMI GEÇ

43. Ulusal Fizyoloji Kongresi başladı

43. Ulusal Fizyoloji Kongresi başladı

Türk Fizyolojik Bilimler Derneği tarafından Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 43. Ulusal Fizyoloji Kongresi başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Eylül 2017 Cuma, 17:31

Kongre kapsamında yapılan sözlü bildiri sunumları ve poster başı tartışmalarının ardından açılış töreni, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Ulusal Fizyoloji Kongresi Eş Başkanı Prof. Dr. Sadettin Çalışkan’ın açılış konuşması ile başladı.

Pamukkale Üniversitesi’nin bu yıl 43.sü düzenlenen kongreye ev sahipliği yapacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Çalışkan, gerçekleşecek kongre ile değerli bilim insanlarının tıp ile fizyoloji alanlarındaki son gelişmeleri tartışabilecekleri, aynı zamanda fizyoloji alanında çalışan bilim insanları için önemli konuların ele alınacağı bilimsel bir ortam oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu Alkaç ise, kongreyi gerçekleştirmekteki amaçlarının genç fizyologlara rol model oluşturabilecek örnekleri sahnelemek olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Alkaç, bu yıl Pamukkale Üniversitesi’nde 43.sü gerçekleşecek Ulusal Fizyoloji Kongresi boyunca toplamda 8 konferans, 5 sempozyum ve 1 panel oturumu planlandığını söyledi.

Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semin Fenkçi de, organizasyonun PAÜ’de gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından kongre, ‘Ustalara Saygı Oturumu’ ile devam etti. Başkanlığını Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu Alkaç ve Prof. Dr. Bayram Yılmaz’ın üstlendiği oturumda, Prof. Dr. Nimet Günay Gündoğan, Prof. Dr. Ruhi Uyar ve Prof. Dr. Abdullah Arslan konuk konuşmacı olarak yer aldı.

Kongre kapsamında dört gün boyunca, çeşitli bilimsel programlar kapsamında 8 konferans, 5 sempozyum, 1 panel dışında, sözlü bildiri sunumları ve poster başı sunumları yapılacak. Bilimsel programlar dışında tüm davetli katılımcılar Tripolis Antik Kent ve Buldan’a yapılacak kültür gezileri ile Denizli’yi yakından tanıma fırsatı yakalayacak. Kongre 10 Eylül Pazar günü PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak ödül ve kapanış töreni ile son bulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı