REKLAMI GEÇ

5000 öğrenci “Yaşama yol ver” dedi

5000 öğrenci “Yaşama yol ver” dedi

Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan “Yaşama yol ver” projesi kapsamında 20 okul ziyaret edildi, 5000 öğrenciye ulaşıldı. Öğrencilere 112 acil sağlık hizmetlerinin önemi anlatıldı, dağıtılan broşürler ile velilerde de farkındalık yaratıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Haziran 2016 Pazartesi, 11:07

Sağlık Müdürlüğü ile Ambulans Servisi Başhekimliği ve UMKE Birimi işbirliğinde yürütülen “Yaşama yol ver” projesinin 2015-2016 yılı Eğitim ve Öğretim yılının 2. yarısı için planlanan bölümü tamamlandı. 17 Şubat 2016’da Hüsamettin Kulaklı İlkokulu’nda hazırlanan program ile başlayan proje, 1200 Evler İlkokulu’nda düzenlenen eğitim ile sonlandırıldı.

Bu süre içerisinde Merkezefendi ve Pamukkale başta olmak üzere Acıpayam, Tavas, Honaz, Çardak ve Çivril’de 20 okul ziyaret edildi, öğrenciler ve ebeveynlerinin bilgi seviyelerinin artırılması hedeflendi. Hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapan ekipler, ağırlıklı olarak “112 Acil Çağrı Hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi” konularında eğitimler verdi.

Projeyle ilgili bilgiler veren Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, okullarda
112 personeli tarafından sunumların yapıldığın, 112 Acil sistemi hakkında bilgi verildiğini, sunum sonunda tüm çocuklara bilgilendirici broşürlerin dağıtıldığını kaydetti.

Arpacı, “Yapılan bilgilendirmeden sonra öğrenciler okul bahçesine alınarak 112 Acil Yardım Ambulansı ve ekipmanlarının nasıl kullanıldığı görevliler tarafından tanıtıldı, çocukların ambulansın içini ve malzemeleri daha yakından görmeleri sağlandı. Yürütülen proje ile çocuklarımıza toplumda güvenli yaşam alışkanlığı sağlamak, acil sağlık gereksinimi durumlarını, bu gibi durumlarda nasıl hareket edileceğini öğretmek, 112 Acil çağrı merkezinin gereksiz aranmasının ne tür sonuçlar doğurduğunu ve bu gibi hareketlerden kaçınılması gerektiğini anlattık. Minik 112 uygulaması kapsamında öğrencilerimize yönelik hazırlanan faaliyetler bu dönem için başarı ile sonuçlandırıldı” dedi.

denizli-5-bin-ogenci-yasama-yol-ver-dedi-1

PROJE DEVAM EDECEK
“Yaşama yol ver” projesinin devam edeceğini belirten Arpacı, “Bundan sonraki süreçte “Yaşama Yol Ver” Projesi kapsamında vatandaşlarımıza yönelik tanıtım faaliyetleri yanında araç sürücüleri ile servis, taksi ve toplu taşıma araç şoförlerine yönelik farkındalık oluşturma yönündeki çalışmalarımız ara vermeden devam edecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı