REKLAMI GEÇ

8 yıllık Parkinson hastasını beyin pili yaşama bağladı

8 yıllık Parkinson hastasını beyin pili yaşama bağladı

Denizli’de 8 yıldır ellerde titreme, hareketlerde yavaşlama, yürüme güçlüğü, vücutta kasılma ve istemsiz hareketlere neden olan Parkinson hastalığı bulunan 41 yaşındaki Süleyman Gör, uyanık halde gerçekleştirilen ameliyatta beynine takılan pil sayesinde gündelik hayatını tamamen kısıtlayan istemsiz hareketlerinden kurtuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Haziran 2021 Pazartesi, 12:50

Denizli’de yaşayan 41 yaşındaki Süleyman Gör, 10 yıldır Parkinson hastalığıyla mücadele ediyor. İlaç tedavisi gören Gör, ilaç tedavisinden istenen yanıtların alınamaması sonucu istemsiz hareketler nedeniyle günlük işlerini yapamaz hale geldi. PAÜ Hastanesi Beyin Cerrahi bölümüne başvuran Gör’e yapılan tetkiklerin ardından 2 yıl önce beyin pili uygulaması yapıldı. Uyanık haldeyken yapılan ameliyatın ardından 2 yıldır düzenli olarak takip ve tedavisi devam eden Gör, artık günlük işlerini tek başına yapabiliyor ve aktif olarak sosyal hayatını sürdürebiliyor.

Ameliyatı gerçekleştiren PAÜ Hastanesi Beyin Cerrahi AD. Dr. Öğr. Üyesi Ümit Akın Dere, “İki yıl önce beyin pili ameliyatı uyguladığımız 41 yaşındaki Süleyman Gör bize başvurduğu zaman 8 yıllık parkinson hastası idi. Nöroloji bölümümüzce düzenli takip ve tedavileri yapılan hastamızın artık ilaç tedavisinden istenen yanıtların alınamaması neticesinde derin beyin stimülasyonu ameliyatı açısından bölümümüze yönlendirilmişti. Kliniğimizde yatırılarak tetkikleri hazırlanan hastamızın nöroloji, psikiyatri ve beyin cerrahisi bölümlerince multidisipliner olarak değerlendirilmesi sonrasında beyin pili ameliyatı için uygun bulundu. Hastamıza ameliyat sırasında uyanık olacağı ve işlem ile eş zamanlı olarak nörolojik muayenesinin yapılacağı ve bu şekilde en doğru hedefin tespit edileceği anlatıldıktan sonra hastamıza beyin pili takılması işlemi uygulandı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı