REKLAMI GEÇ

83 yaşındaki hastaya kök hücre tedavisi

83 yaşındaki hastaya kök hücre tedavisi

Denizli’de ilk kez Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ayak damarları tıkalı olan 83 yaşındaki Halil Kuru kök hücre tedavisi ile sağlığına kavuştu. Bu tedavi ayakları kesilme riski bulunan birçok hasta için umut oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2015 Pazartesi, 10:26

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Denizli’de ilk kez bir hasta kök hücre tedavisi ile sağlığına kavuşturuldu. Ayak damarları tıkalı olan 83 yaşındaki Halil Kuru’nun, kalçasından alınan kemik iliği özel işlemden geçirilerek, hasta olan damar bölgesine enjekte edildi. Kök hücre tedavisi başarıyla sonuçlandı. Yöntem, Prof. Dr. Gökhan Önem başkanlığında Yrd. Doç. Dr. Tevfik Güneş, Araş. Gör. Dr. Hayati Taştan ve Araş. Gör. Şafak Şimşek’ten oluşan ekip tarafından gerçekleştirildi.

Tedaviyi uygulayan Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Önem, “Hastamız bize ayağında dolaşım bozukluğuna bağlı şiddetli ağrı şikayeti ile başvurdu. Yaptığımız tetkiklerde hastamızın diz altındaki damarlarında ileri derecede tıkanıklık tespit ettik. Damar yapısının baypass ameliyatına uygun olmaması, uygulanan ilaç tedavisinden yarar görmemesi ve ayağın kesilme tehlikesi altında olması nedeniyle kök hücre tedavisi uygulamaya karar verdik” dedi.

Kök hücre tedavisi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Önem şunları söyledi: “Kök hücre uygulaması ile tıkalı olan damar bölgesinde 1-1,5 ay içerisinde yeni damarların oluşmasını, oluşan damarlar ile ayağın beslemesinde artış sonucunda hastamızın ağrı şikayetlerinde azalma bekliyoruz. Kök hücre tedavisi damar sertliği nedeniyle ayak damarları için yaptığımız ameliyatlara alternatif bir yöntem değil, ameliyattan fayda görme şansı olmayan, ayakta kanlanma bozukluğuna bağlı şiddetli ağrısı olan ve uzuvlarını kaybetme riski altında olan hastalara uyguladığımız bir yöntemdir.”

Prof. Dr. Gökhan Önem, kök hücre tedavisinin olumlu sonuçlar vermesiyle ayakları kesilme tehlikesi altında olan hastalara bu tedavinin umut olabileceğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı