REKLAMI GEÇ

Acil çağrı ekibi eğitimde

Acil çağrı ekibi eğitimde

112 Acil Çağrı Merkezi personeline yönelik “Stres ve Öfke Kontrolü, Zorlu Arayanlarla İletişim ve Anne Baba Eğitimleri” verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Aralık 2015 Cumartesi, 11:16

Polis, Jandarma, Sağlık, İtfaiye gibi güvenlik ve acil durum birimlerinin 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü çatısı altında toplanması ile birlikte, personel yaşanabilecek problemlere karşı Psikolog eşliğinde eğitime alındı. Müdürlükte görev yapan çalışanlara Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Teknik Desteği ile “Stres ve Öfke Kontrolü, Zorlu Arayanlarla İletişim ve Anne Baba Eğitimleri” konularında eğitim çalışması gerçekleştiriliyor.

ÇAĞRI MERKEZİNDE 134 PERSONEL GÖREV YAPIYOR
Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan Acil çağrıların tek numaradan yönetimi uygulaması, Türkiye’de 2009 yılında Denizli’de ise bu uygulamaya 2014 yılı Şubat ayında geçilmişti. Uygulama ile birlikte Denizli 112 Acil Çağrı Merkezi kurularak 155, 156, 112, 110, 177 acil numaraları 112 numarasından hizmet vermeye başladı. Bu durum vatandaşların acil yardıma ihtiyaç duyduklarında ilgili birime ulaşmasında kolaylık sağlamış, ayrıca adres tespiti, gereksiz çağrıların elenmesi, hızlı koordinasyon gibi birçok faydaları da sağladığı belirtildi. Sağlık, itfaiye, emniyet, jandarma, AFAD ve Orman Bölge Müdürlüğünden merkeze toplamda 134 personel görevlendirildi.

Çağrı Alıcı ve İdari Personele, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Teknik Desteği ile yaşanabilecek problem ve sorunlara karşı Psikolog Besim Ogelman tarafından eğitim verilmeye başlandı.

Denizli genelinde 7/24 tüm acil çağrıları karşılayan Denizli 112 Acil Çağrı Merkezinde çalışanlara verilecek eğitimlerle, stres ve öfke yönetimi, arayanlarla ve zorlu insanlarla iletişim sağlama, ev ve iş yerindeki stresin kişinin hayatındaki olumsuzluklarıyla başa çıkma konularına değinilerek mesleki ve kişisel gelişimlerine olumlu etki göstermesi hedefleniyor. 3 hafta sürecek olan eğitim 15 Ocak 2016 tarihinde sona erecek.

Eğitimin amacı ise telefon başında hizmet veren personelin stres ve öfke yönetimini sağlaması, arayanlarla ve zorlu insanlarla iletişim sağlama becerilerini artırması, ev ve iş yerindeki stresin kişinin hayatındaki olumsuzluklarıyla başa çıkma konularına değinilerek işyerinde de huzurlu ve verimli çalışmalarını sağlamak olduğu ifade edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı