REKLAMI GEÇ

Acil hekimleri eğitimde

Acil hekimleri eğitimde

İl genelindeki kamu hastanelerinde görev yapan pratisyen hekimlerine yönelik “Acil Servislerde Tanı ve Tedaviye Yönelik Güncel Yaklaşımlar” konulu eğitim düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2018 Salı, 18:19

Denizli Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanları Dr. Osman Mahir Okur ile Dr. Barış Akcahüseyin tarafından verilen eğitim, Servergazi Devlet Hastanesi’nde geçekleştirildi. Eğitim, tüm kamu hastanelerinin acil servislerinde çalışan pratisyen hekimlerin katılımı ile 2’şer gün olarak düzenleniyor.

Pratisyen hekimler, önce teorik eğitime alınıyor, ikinci etapta ise Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde geçici süreyle görevlendirilerek pratik yapmalarına imkan tanınıyor.

“ACİL SERVİS HEKİMLERİMİZİN DONANIMLARINI ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”
Eğitimin ilk gününe katılan Sağlık Müdürü Berna Öztürk, uzman hekimlerin güncel tıbbi bilgileri pratisyen hekimlere aktarması ve deneyimlerini paylaşmaları açısından bu eğitimin önemli olduğunu ifade etti.

Öztürk, “Acil servisler acil vakaların tabiatı gereği programsız ve zamansız hastaneye müracaat etmeleri nedeniyle, 7/24 sağlık personelinin, ilaç ve cihazların hazır bulundurulması gereken yerlerdir. Özellikle merkezdeki büyük hastanelerimizin acil servislerinde hasta yoğunluğu ve iş yükü fazladır. Diğer taraftan ise ilçe hastanelerimizde merkezdekine oranla vaka sayısı ve çeşidi az olmaktadır. İlk ataması ilçeye yapılan hekimin her çeşit vakayı görme ve vaka hakimiyeti sağlaması, merkezde çalışana göre daha uzun sürebilmektedir. İşte bu eğitimle; Merkez ve özellikle ilçe hastanelerimizde çalışan pratisyen hekimlerimizin acil vakaya yaklaşımlarında, tanı ve tedavi uygulamalarında güncel teorik bilgilere sahip olmasını, bu bilgileri pratik uygulamada kullanarak vaka hakimiyetinin artırılması, yerinde etkili müdahalenin sağlanması, gereksiz sevklerin önlenmesi, uygunsuz sevk zincirinin kırılmasını amaçlamaktayız. Bu şekilde, hastanın durumunun en hızlı ve en doğru şekilde değerlendirilmesi, hayatı tehdit eden durumların ivedilikle saptanması ve yerinde etkili müdahale edilmesi, öncelik sırasına göre müdahalenin belirlenerek güncel bilgiler doğrultusunda uygulanması sağlanmış olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı