REKLAMI GEÇ

AIDS’i işaret diliyle anlattılar

AIDS’i işaret diliyle anlattılar

Acıbadem Tıp Fakültesi öğrencileri,1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle alışılmışın dışında bir çalışmaya imza attı. Aralarında Denizlili tıp öğrencisi Erinç Gönenç’in de bulunduğu Türk Tıp Fakülteleri Öğrencileri Birliği, AIDS’i işaret diliyle anlattı, çektikleri tanıtım kısa sürede sosyal medyada ilgi odağı oldu. Ünlü sanatçıların da paylaşımlarıyla destek verdiği tanıtım hızla yayılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Aralık 2015 Salı, 13:33

Bugün 1 Kasım Dünya AIDS Günü. Dünyanın en önemli sağlık sorunlarından biri olan AIDS hakkında halkın bilinçlenmesi için gerçekleştirilen etkinliklerin yoğunlaştığı 1 Kasım öncesinde, Acıbadem Tıp Fakültesi öğrencileri anlamlı bir etkinliğe imza attı.

İŞARET DİLİYLE AİDS’İ ANLATTILAR
Dünya Tıp Fakülteleri Öğrenci Birliği’ne bağlı faaliyet yürüten Türk Tıp Fakülteleri Öğrenci Birliği olan geleceğin doktorları, işaret diliyle AIDS’i ve korunma yollarını anlattıkları bir video hazırladı. 30 Kasım’da sosyal medyaya yüklenen tanıtım videosu kısa süre içinde ilgi gördü.

ÜNLÜLER DE DESTEK VERİYOR
Dünyanın en önemli sorunlarından biri olarak görülen ve her yıl yüzbinlerce kişinin ölümüne yol açan AIDS ile ilgili işaret diliyle hazırlanan tanıtım videosu ünlü şovmen Okan Bayülgen’in de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü tarafından paylaşıldı, daha geniş bir kitleye ulaşması sağlandı.

BİRLİKTE BİR DENİZLİLİ
İşaret diliyle hazırladıkları AIDS videosu ile dikkatleri üzerine çeken Acıbadem Tıp Fakültesi öğrencileri arasında bir de Denizlili isim bulunuyor. Erinç Gönenç de tanıtıma katılan isimlerden biri. Acıbadem Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi olan 19 yaşındaki Erinç Gönenç, aynı zamanda birliğin Halk Sağlığı birim sorumlusu olarak da hizmet veriyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı