REKLAMI GEÇ

AİLE HEKİMLERİ SINIRLI GREVDE

AİLE HEKİMLERİ SINIRLI GREVDE

Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Aile Hekimleri bugün tam gün iş bırakacak. Ancak vatandaşların mağdur olmaması için Aile Sağlı Merkezlerinde bir nöbetçi hekim bulunacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2014 Perşembe, 16:52

Aile Hekimleri,  temel hakları, çalışma koşulları ve toplumun sağlık hakkı için dile getirdikleri taleplerin Sağlık Bakanlığı tarafından dikkate alınmaması gerekçesiyle, bakanlığı bu yanlış tutumdan vazgeçirmeye yönelik eyleme gidiyor. 

Bugün  tam gün iş bırakarak seslerini duyurmayı amaçladıklarını söyleyen Denizli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Suat Erim, hastaların cuma günü aile sağlığı merkezlerine gitmeyerek aile hekimlerine anlayış göstermesini istedi.  Erim, seslerinin daha gür çıkması için tüm aile hekimlerini greve çağırdı.

NÖBETÇİ HEKİM BULUNACAK
Vatandaşları mağdur etmemek amacıyla Aile Sağlığı Merkezlerinde bir nöbetçi hekimin bulunacağını da belirten Erim, “Aile Sağlığı Merkezlerinde yine bebek ve gebelik takibi gibi hizmetler verilecek. Yalnızca poliklinik hizmeti verilmeyecek.  Acil durumlar için Aile Sağlığı Merkezlerinde bir nöbetçi hekim bulunacak ancak hasta muayene etmeyecek” diye konuştu.

TABİP ODASI’NDAN DESTEK
Sağlık Bakanlığı’nın aile hekimlerinin haftalık 40 saat olması gereken mesai sürelerini haftada 6 gün, günde 12 saatten aylık 300 saate çıkarmaya çalıştığını söyleyen Denizli Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Gökhan Önem, “Yani yanlış uygulanan sağlık politikasının sonucunu başka bir yanlış politikayla düzeltmeye çalışmaktadır. Denizli Tabip Odası olarak aile hekimlerinin ve ASM çalışanlarının yanındayız. Beklentimiz Sağlık Bakanlığı’nın Aile Hekimleri ile ASM çalışanlarına uzun ve esnek çalışmayı öngören baskıcı tutumundan vazgeçmesi ve hekim ve sağlık çalışanlarının örgütleriyle, alanla temas içinde halkımız yararına politikalar geliştirmesidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı