REKLAMI GEÇ

Ali’nin böbreği liseli İsmail’e hayat verdi

Ali’nin böbreği liseli İsmail’e hayat verdi

Denizli’de 8 gün önce meydana gelen trafik kazasında 3 yaşındaki kardeşiyle birlikte ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşince organları ailesi tarafından bağışlanan 8 yaşındaki Ali Yalçın Başer’in böbreği, bir yıldır diyaliz hastası olan lise öğrencisi 17 yaşındaki İsmail Dayan’a nakledildi. Sağlığına kavuşan ve hastaneden taburcu olmayı bekleyen Dayan, “Ali Yalçın Başer, artık benim de kardeşim” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2015 Salı, 17:23

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Denizli-Aydın Karayolu Kumkısık Mevkisi’nde, geçen 16 Mart tarihinde meydana gelen trafik kazasında 51 AN 692 plakalı otomobil yol kenarında park halinde duran 20 Y 4833 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle 20 Y 4833 plakalı otomobil şarampole yuvarlandı. Kazada otomobilde bulunan 8 yaşındaki Ali Yalçın Başer ve 3 yaşındaki kardeşi Görkem Başer ağır yaralandı. Ali Yalçın Başer, Denizli Devlet Hastanesi’ne, kardeşi Görkem Başer ise Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Görkem Başer, kazadan bir gün sonra tedavi gördüğü Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Denizli Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde yaşam mücadelesi veren Ali Yalçın Başer’in ise kazadan dört gün sonra beyin ölümü gerçekleşti.

Kazada iki çocuklarını kaybeden baba Aytun Başer ile anne Sibel Başer, örnek bir karar alarak oğulları Ali Yalçın Başer’ın organlarını bağışladı. Küçük Ali Yalçın’ın kalbi Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’ne, karaciğeri Ege Üniversitesi’ne, bir böbreği Pamukkale Üniversitesi’ne diğer böbreği de İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde organ bekleyen hastalara gönderildi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne gönderilen böbrek, bir yıldır diyaliz hastası olan 17 yaşındaki Ticaret Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi İsmail Dayan’a yapılan ameliyatla Prof. Dr. Çağatay Aydın ve Yrd. Doç. Dr. Murat Özban tarafından nakledildi. Sağlığına kavuşan ve hastaneden taburcu olup, okuldaki arkadaşlarının yanına dönmeyi bekleyen Dayan, başta organları bağışlanan Başer’in ailesine ve doktorlarına teşekkür etti. Dayan, ailesinin tek çocuğu olduğunu, Ali Yalçın Başer’in bundan sonra manevi kardeşi olarak göreceğini söyledi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Böbrek Nakli Ünitesi sorumlusu Prof. Dr. Çağatay Aydın, ikinci çocuk böbrek nakli yaptıklarını belirterek, “Daha önce hastanemizde ilk olarak Iraklı bir çocuğa böbrek nakli yapmıştık. İkinci nakli ise hastamız İsmail Dayan’a yaptık. Çocuk hastalara da nakil süreci devam edecek. Diğer çocuk hastalara da uygun verici ve kadavra bulunduğunda nakil gerçekleştirilecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı