REKLAMI GEÇ

Ambulans uçak onlar için geldi

Ambulans uçak onlar için geldi

Yeni doğan bir bebek ile vücudunda ağır derecede yanıklar olan hasta, ambulans uçakla İstanbul’a götürüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ağustos 2016 Salı, 17:17

Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak, dünyaya gelmesinin ardından sağlık sorunları yaşayan bebek ile vücudunda yüzde 80 yanık olan hastanın imdadına yetişti. Dört gün önce Denizli Devlet Hastanesi’nde dünyaya gelen ve henüz ismi bile konulmayan bebeğin ileri düzeyde tetkik ve tedavisinin yapılabilmesi için İstanbul’da özel bir hastaneye sevki uygun görüldü.

Bebeğin karayolu ile sevki riskli bulunduğundan komuta kontrol merkezi tarafından hava ambulansı talep edildi. Hava Koordinasyon Merkezi, talebi uygun gördü ve Ankara’dan havalanan Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak Çardak Havaalan’na geldi. Havaalanında acil sağlık ekibi gözetiminde kuvöz içerisinde bekletilen bebek, ambulans uçaktaki görevlilere teslim edildi.

denizli-ambulans-ucak-1

Öte yandan vücudunda yüzde 80 yanık olan 34 yaşındaki Ümit Aydın da, tedavi gördüğü Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nden karayoluyla Çardak Havaalanı’na getirildi. Aydın ve soyadı Karaatlı olan bebekl, ambulans uçakla tedavilerinin yapılacağı İstanbul’a götürüldü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı