REKLAMI GEÇ

Arpacı: Verem görülme sıklığı en aza indirildi

Arpacı: Verem görülme sıklığı en aza indirildi

Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüberküloz Daire Başkanı Dr. Erhan Kabasakal ve beraberindekileri ağırladı. Çalışmalara ilişkin bilgi veren Arpacı, tüberküloz görülme sıklığının en alt seviyeye indirildiğini, ancak tamamen ortadan kaldırılamadığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Eylül 2017 Çarşamba, 10:42

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüberküloz Daire Başkanı Dr. Erhan Kabasakal ve Denizli Verem Savaşı Dispanseri Başhekimi Dr. Betül Abdüloğlu Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı’yı ziyaret etti.

Yürütülen tüberküloz (verem) çalışmaları ile ilgili saha ziyaretlerinde bulunmak üzere gelen Dr. Erhan Kabasakal, Denizli’deki rutin taramalardan, tüberkülozlu hastaların takiplerinin ve gözetimlerinin düzenli bir şekilde yapılmasından, takip edilen hastaların tedavilerinde sağlanan başarıdan dolayı sağlık camiasını kutladı.

Denizli’de yapılan tüberküloza ilişkin çalışmaları anlatan Sağlık Müdürü Arpacı, “Tüberküloz hastalığında uygulanan direkt gözetimli tedavi stratejileri kapsamında hastalığın görülme sıklığı alt seviyelere indirilmiş olsa da tamamen ortadan kaldırılamamıştır. İlimizde yapılan rutin tarama ve incelemeler sonucunda yeni hastaların ortaya çıkarılmasında, takip ve tedavilerinin sağlanmasında titiz bir çalışma yapılıyor. Toplumda hastalığın yayılmasını engellemek amacıyla özellikle toplu yaşanılan yerlerde halkımıza yönelik gerekli bilgilendirmeler yapılıyor. Ayrıca çeşitli platformlarda etkinlikler düzenleniyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı