REKLAMI GEÇ

Arpacı’dan çölyak hastalarına ziyaret

Arpacı’dan çölyak hastalarına ziyaret

Denizli Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan ile birlikte Denizli Çölyak Derneği’ni ziyaret ederek, çölyak hastalarının sıkıntılarını dinledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ağustos 2015 Çarşamba, 16:10

Denizli Çölyak Derneği ‘ni ziyaretinde Başkan Türkan Gülsevin Satır ile bir süre sohbet eden Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı ile Denizli Devlet Hastanesi Yöneticili Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, dernek çalışmaları ve hastaların sorunları hakkında bilgi aldılar.

Çölyak hastalığı bağırsaklardaki sindirimi sağlayan villus denilen yapıların bozulmasına sebep olan, dolayısıyla da yiyeceklerdeki besinin emilmesini engelleyen ve ince bağırsakta hasarlar oluşturan bir sindirim sistemi hastalığı olduğunu belirten Arpacı, “Tanı konulduktan sonraki aşamada uyulması gereken tek tedavi yöntemi ise uzman hekim tarafından önerilen gluten içermeyen besinlerle beslenmektir. Gluten buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunduğu için bu gıdalardan ömür boyu uzak durmak gereklidir” dedi.

denizli-saglik-mudurlugu-colyak-dernegi-ziyaret-ic

Ziyaret sonrası başkan Satır, derneğe verdikleri desteklerden dolayı Sağlık Müdürü Arpacı ile Saçkan’a teşekkür plaketi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı