REKLAMI GEÇ

Askeri Sağlık Merkezi artık DDH’nin ek binası

Askeri Sağlık Merkezi artık DDH’nin ek binası

Yıllarca Tugay Komutanlığı bünyesinde Asker Hastanesi, daha sonra E Grubu Askeri Sağlık Merkezi olarak hizmet veren sağlık tesisi, askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devri kararının ardından Denizli Devlet Hastanesi’nin ek binasına dönüştürüldü. İsmi de “Denizli Devlet Hastanesi Mehmetçik Ek Binası” olarak değiştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ağustos 2016 Pazartesi, 17:31

Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devrine ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, Denizli E Grubu Askeri Sağlık Merkezi, “Denizli Devlet Hastanesi Mehmetçik Ek Binası” oldu. Sağlık kurumu bundan böyle Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yönetiminde hizmet verecek.

asker_hastanesi_devlet_hastanesi_ek-binasi_oldu-ic-2

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, buraların verdiği standart hasta ve hastalık tedavilerinin yanı sıra, saha hizmetleri, sağlık yetenekleri muayeneleri, heyet ve rapor işlemleri, muharebe görevleri, sefer ve çatışmada acil ve kriz destek hizmetleriyle gerekli olduğunu belirtti.

asker_hastanesi_devlet_hastanesi_ek-binasi_oldu-ic-1

Devletin bu hastaneleri kapatmadığını kaydeden Öztürk,” Bu hizmetler aynı şekilde ve eskisinden de güçlendirilmiş şekilde yürüyecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Öncelikle Askeri Sağlık Merkezimizde bugüne kadar her türlü koşul altında özveriyle çalışan arkadaşlarımıza teşekkürü borç biliriz. Bu meslektaşlarımızın özlük haklarında hiçbir kayıp olmayacaktır. Bundan sonra da yine onlarla birlikte hizmetin en iyi standartlarda, aksamadan sürdürüleceğinin ve daha geniş kitlelere yayılacağının bilinmesini arzu ederiz” ded

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı